EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,75 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb IX.kerület

Négynegyed a Zwacknál

Újabb állomásához érkezett a Zwack Múzeum és Látogatóközpont Négynegyed című zenei rendezvénysorozata, amely évszakonként más-más zenei irányzatba enged betekintést. 

A produkció zenei vezetője, Koltai Katalin gitárművész válogatásában és hangszerelésében a zsidóság zenei ábrázolását ismerhetjük meg az európai zenetörténet legnagyobb szerzőinek tollából szeptember 8-án 19.30-kor Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga kántorának közreműködésével. Akik az esemény előtt egy órával érkeznek, múzeumi túra keretében nyerhetnek betekintést a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”.

A koncert programja:

Archaikus dallamok, zsidó imarészletek

Salomone Rossi („Ebreo”): Shir hamma’alot

 • Marcello: Héber zsoltárok – részlet héber intonációval
 • Judeo-spanyol (ladino) dalok
 • J. Turina: Trió
 • Ravel: Kaddish, Örök rejtély
 • Honegger: Mimaamakim
 • Rossini: Mózes imája
 • Bock–Stein: Hegedűs a háztetőn – részlet

 

Budapest, 2014. december 17. A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont épülete a Soroksári úton, karácsonyi díszkivilágításban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 bartek1 Bodrogi Eva Doczi Aron feketel karasszon3 Koltai Katalin Szatzker Zsanett

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.