EUR: 308,62 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb IX.kerület

Négynegyed a Zwacknál

Újabb állomásához érkezett a Zwack Múzeum és Látogatóközpont Négynegyed című zenei rendezvénysorozata, amely évszakonként más-más zenei irányzatba enged betekintést. 

A produkció zenei vezetője, Koltai Katalin gitárművész válogatásában és hangszerelésében a zsidóság zenei ábrázolását ismerhetjük meg az európai zenetörténet legnagyobb szerzőinek tollából szeptember 8-án 19.30-kor Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga kántorának közreműködésével. Akik az esemény előtt egy órával érkeznek, múzeumi túra keretében nyerhetnek betekintést a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”.

A koncert programja:

Archaikus dallamok, zsidó imarészletek

Salomone Rossi („Ebreo”): Shir hamma’alot

 • Marcello: Héber zsoltárok – részlet héber intonációval
 • Judeo-spanyol (ladino) dalok
 • J. Turina: Trió
 • Ravel: Kaddish, Örök rejtély
 • Honegger: Mimaamakim
 • Rossini: Mózes imája
 • Bock–Stein: Hegedűs a háztetőn – részlet

 

Budapest, 2014. december 17. A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont épülete a Soroksári úton, karácsonyi díszkivilágításban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 bartek1 Bodrogi Eva Doczi Aron feketel karasszon3 Koltai Katalin Szatzker Zsanett

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

  Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.

 • Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt Alekszej Abrikoszov

  Meghalt 88 éves korában Alekszej Abrikoszov orosz-amerikai elméleti fizikus, aki 2003-ban a brit Anthony J. Leggett-tel és a szintén orosz Vitalij Ginzburggal megosztva Nobel-díjat kapott a szupravezetők és a szuperfolyékonyság kutatásában elért eredményeiért.