EUR: 307,74 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld XVII.kerület

Nem lesz már a régi a suliudvar

Romokban az Újlak iskola udvara! Megkezdődött ugyanis a várva várt felújítás. A több mint 30 éves udvar korszerűtlen és balesetveszélyes volt, ezért a régi aszfaltot feltörték, az idős fákat részben kivágták, részben alaposan megmetszették.

Mint a Lokál Extra megtudta, többnyire térkővel burkolják majd az udvart, de jóval több lesz a zöldfelület is, mint eddig. A kerítés körül például két méter széles füves, bokros sávot alakítanak ki. Új játszóeszközök is érkeznek, valamint a régi rozzant padokat is újakra cserélik. Bár már csak kevesebb mint egy hónap van hátra az iskolakezdésig, a legfeljebb 40 milliós önkormányzati beruházás – ígérik – a becsöngetésre biztosan befejeződik, a nebulók az első szünetben már egy teljesen megújult, korszerű és biztonságos udvaron zsibonghatnak.

Megkezdték az udvar felújítását, Újlak Utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kitart a vasútépítés lendülete jövőre is

    Kitart a vasútépítés lendülete jövőre is

    Jelentős vasúti beruházások indulnak a jövő év elején, amikor kezdetét veheti a Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Rákos-Gödöllő-Hatvan közötti vonalak korszerűsítése, a mostani európai uniós ciklus két legjelentősebb vasúti projektje is – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

  • Tovább marakodik a baloldal

    Tovább marakodik a baloldal

    Nagyon elegük van már az embereknek a baloldali hisztiből. Lassan már gyomorgörcsöt okozó szitokszóvá válik az összefogás kifejezés. A legnagyobb közösségi oldalon most például óriási a felháborodás, mert az ellenzéki pártok sorra lemondták, hogy egy színpadra álljanak a közös október 23-ai rendezvényen.