EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,30 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld XVII.kerület

Nem lesz már a régi a suliudvar

Romokban az Újlak iskola udvara! Megkezdődött ugyanis a várva várt felújítás. A több mint 30 éves udvar korszerűtlen és balesetveszélyes volt, ezért a régi aszfaltot feltörték, az idős fákat részben kivágták, részben alaposan megmetszették.

Mint a Lokál Extra megtudta, többnyire térkővel burkolják majd az udvart, de jóval több lesz a zöldfelület is, mint eddig. A kerítés körül például két méter széles füves, bokros sávot alakítanak ki. Új játszóeszközök is érkeznek, valamint a régi rozzant padokat is újakra cserélik. Bár már csak kevesebb mint egy hónap van hátra az iskolakezdésig, a legfeljebb 40 milliós önkormányzati beruházás – ígérik – a becsöngetésre biztosan befejeződik, a nebulók az első szünetben már egy teljesen megújult, korszerű és biztonságos udvaron zsibonghatnak.

Megkezdték az udvar felújítását, Újlak Utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a mai napra a hétvégi veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt. Miközben egyre több túlélő és elhunyt története válik ismertté, rendőrök szállták meg annak a magyar cégnek a telephelyét, amelyik a francia sítáborba szállította a budapesti gimnazistákat.

 • Vona kiállt a kvóta mellett

  Vona kiállt a kvóta mellett

  Újabb ponton mondott szögesen ellent önmagának Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. Sokat idézett tévéinterjújában még a kötelező betelepítési kvóta elfogadását is elgondolkodtatónak nevezte.

 • Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Eltüntetné a süllyesztőbe a 2024-ben esetlegesen Magyarországon tartandó olimpiát több balos álcivil szervezet. A MoMo aktivistái mellett a NOlimpia mozgalom is az ötkarikás játékok helyszíne ellen kardoskodik.