EUR: 309,56 Ft
CHF: 288,66 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld XVII.kerület

Nem lesz már a régi a suliudvar

Romokban az Újlak iskola udvara! Megkezdődött ugyanis a várva várt felújítás. A több mint 30 éves udvar korszerűtlen és balesetveszélyes volt, ezért a régi aszfaltot feltörték, az idős fákat részben kivágták, részben alaposan megmetszették.

Mint a Lokál Extra megtudta, többnyire térkővel burkolják majd az udvart, de jóval több lesz a zöldfelület is, mint eddig. A kerítés körül például két méter széles füves, bokros sávot alakítanak ki. Új játszóeszközök is érkeznek, valamint a régi rozzant padokat is újakra cserélik. Bár már csak kevesebb mint egy hónap van hátra az iskolakezdésig, a legfeljebb 40 milliós önkormányzati beruházás – ígérik – a becsöngetésre biztosan befejeződik, a nebulók az első szünetben már egy teljesen megújult, korszerű és biztonságos udvaron zsibonghatnak.

Megkezdték az udvar felújítását, Újlak Utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.