EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Aktuális

Nem megfelelő minőségű a víz a szombathelyi kórházban

víz

Nem megfelelő minőségű, vegyszerszagú a csapvíz a szombathelyi Markusovszky Kórház egyik épületszárnyában, ezért a betegek palackos ivóvizet kapnak – közölte az intézmény gazdasági igazgatója kedden.

Csuka Lajosné elmondta, hogy a probléma – amely az ivóvízre és a meleg vízre is kiterjed – három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti.

Hangsúlyozta: a biztonság érdekében azonnal intézkedtek, elrendelték, hogy a csapvíz további utasításig nem használható. Ezzel párhuzamosan gondoskodtak arról, hogy minden szükséges helyre kerüljön palackos tiszta ivóvíz. Az étkeztetés kapcsán hozzátette, a betegek ebben az időszakban dobozos és fóliázott élelmiszereket, valamint palackos ásványvizet kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat helyeztek. Egyelőre fürödni sem lehet, egyszerhasználatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetének vezetőjét. A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amelyek bevizsgálása a laborokban jelenleg is zajlik.

Az MTI érdeklődésére Csuka Lajosné elmondta, hogy a vízmű visszajelzése már meg is érkezett, vizsgálatuk szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Az eset a Markusovszky Kórházban a betegellátás folyamatosságát nem érinti.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Gyász! Meghalt Angelusz Iván

    Negyvenkilenc éves korában tragikus hirtelenséggel pénteken elhunyt Angelusz Iván filmproducer – közölte a család az MTI-vel.

  • Ez lehet a nők kedvenc járgánya

    Hölgyeim! Legyenek egészen őszinték! Ugye, hogy nagyon sokszor előfordult már, mikor a pasik autókról beszélnek, mintha nem is a földi nyelvet használnák. Mi már körülbelül az első mondatnál elvesztettük a fonalat, pedig tény, de jó is lenne tudni, erről vagy arról az autóról, hogy mit tud, mennyire kényelmes, vagy éppen mennyi kosztpénzt spórolhatunk meg a fogyasztással, ha őt választjuk.