2017. december 10., vasárnap
Judit

Belföld

NVI: 181 318 érvényes aláírást találtak a földügyi népszavazás aláírás-ellenőrzésénél

A Nemzeti Választási Iroda befejezte a Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő által földügyben kezdeményezett népszavazáshoz összegyűjtött aláírások ellenőrzését, a képviselő 181 318 érvényes aláírást nyújtott be – jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteken, a Nemzeti Választási Bizottság ülésén Budapesten.

Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be a földügyi népszavazási kérdést, amely így szól: “Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?”. A politikus június 28-án adta le az összegyűjtött íveket, az NVI pedig július 4-én kezdte meg az ívek ellenőrzését.


A bizottságnak adott tájékoztatás szerint a képviselő 27 989 ívet adott le, a formai és tartalmi szempontból megfelelő ívek száma 27 246 volt. Az érvényes íveken szereplő aláírások száma 226 300, ebből 44 982 volt érvénytelen, az összes érvényes aláírás száma így 181 318 lett a népszavazás kiírásához szükséges 200 000 helyett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Súlyos válságban van az MSZP

    Súlyos válságban van az MSZP

    Galló Béla politológus szerint az MSZP súlyos válságban van a személyiségeket tekintve is, ezért kényszerül arra, hogy egy másik párttól próbáljon miniszterelnök-jelöltet “kölcsönözni”.

  • Kormányzati támogatásból megújul a fóti plébániatemplom

    Kormányzati támogatásból megújul a fóti plébániatemplom

    A kormány összesen 850 millió forinttal támogatja a fóti plébániatemplom felújítását és a katolikus óvoda megépítését – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára vasárnap a Pest megyei településen.