EUR: 307,26 Ft
CHF: 286,46 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Olaszországi földrengés: Legalább nyolc külföldi a halálos áldozatok között

Bari, 2016. július 12.
Tűzoltók kutatnak áldozatok és sérültek után egy szétroncsolódott vasúti szerelvény maradványai között 2016. július 12-én a dél-olaszországi Bari közelében, ahol két személyszállító vonat ütközött össze egyazon sínpáron az Andria és Corato közötti vonalon. A szerencsétlenségben legkevesebb 20 ember életét vesztette, több tucatnyian megsérültek. (MTI/AP/Massimo Mazzilli)

Legkevesebb nyolc külföldi vesztette életét az olaszországi földrengésben – legalábbis ezt véli tudni Londonból az AFP francia hírügynökség az érintett országok kormányainak jelzései alapján. Időközben tovább emelkedett a halottak száma: péntek reggelre már 267 holttestet emeltek ki a romok közül. A kórházban ápoltak száma négyszáz.

A BBC-nek adott nyilatkozatában a természeti csapás által leginkább sújtott Amatrice egyik önkormányzati tisztségviselője azt mondta, hogy a halottak között három brit állampolgár van. A Daily Mirror című lap szerint egyikük egy 14 éves londoni fiatal, aki családjával együtt nyaralt ebben a városban. Szülei és nővére túlélték a katasztrófát.

Korábbi jelentések szerint öt román állampolgár is életét vesztette, tizenegyet pedig az eltűntek között tartanak nyilván – közölte csütörtökön a bukaresti külügyminisztérium. A spanyol külügyi tárca úgy tudja, hogy egy 26 éves nő vesztette életét Illica városban, ahol férjével nyaralt. A kanadai és a salvadori kormány is jelezte, hogy egy-egy állampolgára szintén az áldozatok között van.

Kapcsolódó Cikkek