2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IV.kerület

Olimpikonokat tüntettek ki

Az újpesti önkormányzat 2012-ben, a londoni olimpia után teremtett hagyományt azzal, hogy Újpest legrangosabb elismeréseivel jutalmazták a sikereket elért sportolóikat. Nos, a riói olimpia után is van ok az ünneplésre.
– Valamennyi Rióba utazó és tisztességgel helytálló magyar sportoló mindannyiunknak hatalmas örömöt és büszkeséget szerzett, továbbá komoly elismerést vívott ki hazánknak – mondta Wintermantel Zsolt polgármester. – Különösen büszkék vagyunk az UTE versenyzőire, akik a Vasas mögött és a Honvéd előtt a második legeredményesebbek voltak a hazai egyesületek közül. Sporttörténelmileg fontos eredmény, hogy Gyurta Dánielt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

Újpesti olimpikonok kitüntetése Gyurta Dániel, Kozák Danuta,Hollósi Antal Gábor, Naszvagyi Vilmos ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kitüntettek, azaz Gyurta Dániel, Kozák Danuta,Hollósi Antal Gábor és Naszvagyi Vilmos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Újpest városa és az Újpesti Torna Egylet történelme és jelene sem szétválasztható. Újpest polgárai és közössége is különösen megbecsüli sportolóit.
A polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze, az Újpesti Városnapok keretében pedig Kozák Danuta és Gyurta Dániel Újpest Díszpolgára címet, Kapás Boglárka Újpestért Díjat, Tótka Sándor, Kozák Danuta edzője, Somogyi Béla és az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője, Doma Gergő az önkormányzat elismerő oklevelét vehette át.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.