2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb

Örömkönnyek és boldogság – ez történik, ha nyerünk a lottón

Mindenki álmodozik arról, hogy egyszer telitalálata lesz a lottón. Sokan úgy képzelik, hogy még a munkahelyüket sem hagyják majd ott, de mi történik valójában? Lottónyertesek meséltek erről.

Egy 27 éves fiatal, Matt Myles 1 millió fontot, azaz több mint 380 millió forintot nyert. Szerinte a pénz igenis boldogít.
– Amióta nyertem, folyton mosolygok. Utazgatok a világban, hírességekkel beszélek és ezt a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Azt mondják, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, de én sosem voltam boldogabb – tette hozzá. Egy másik szerencsés, Richard Lusting minden egyes nap lottózik, eddig hétszer nyert nagyobb összeget és megvan a saját szabályrendszere is, amihez ragaszkodik. Ellenzi a gépi számválasztást, mert úgy gondolja, magunknak kell kiválasztanunk a számokat, de ne szülinapokat, évfordulókat válasszunk, mert akkor általában csak alacsony számokat ikszelünk (1-től 31-ig). Pontosan el kell dönteni, hogy mennyit tudunk nélkülözni a családi kasszából és sose lépjük túl ezt az összeget.
Egy jókedvű nagymama, Julie Leach húsz évig egy üveggyapotgyárban dolgozott, azonnal felmondott, amikor 140 millió dollárt nyert. Állítása szerint 30 órán át nem aludt, mert azon gondolkodott, hogy mire költse a pénzét. Úgy döntött, hogy ingatlanokba fekteti és biztosítja a gyerekei jövőjét, hogy ne legyen nekik olyan nehéz életük, mint amilyen neki volt. Nicky Cusack pedig hiába nyert 840 millió forintnak megfelelő fontot, nem akart tétlenül otthon ülni, ezért inkább visszament dolgozni. Egy szupermarketben vállalt munkát, pakolta a polcokat.
– Mellrákkal küzdöttem, amikor megnyertem a pénzt, és nem akartam egyedül lenni, a munkahelyen vannak ugyanis a barátaim – nyilatkozta az asszony. A legújabb lottónyertes, Sonia Davies a pajzsmirigyműtétje után úgy érezte, hogy kijátszotta a halált, így igazán szerencsés. Rögtön felhívta a kórházi betegágyáról a lányát, Stephanie-t hogy azonnal vegyen egy szelvényt.  Soniának nagyon jó megérzése volt, a család ugyanis 17 milliárd forintnak megfelelő dollárt nyert és mindenkinek jutott a pénzből.
Hazánkban a legnagyobb visszhangot egy magyar lottómilliomos valós vagy elképzelt életéről szóló könyv keltette. A Lottón nyertem 2005-ben jelent meg, mintegy két évvel azután, hogy valaki megnyerte minden idők legnagyobb, többmilliárdos hazai lottónyereményét. A férfi rövid időn belül felmondott a munkahelyén, majd vett egy tűzpiros Ferrarit Németországban.


03.08.16. Ł61million EuroMillions lottery winning syndicate family from Monmouthshire pictured at the Celitc Resort, Newport.Pictured from left to right Stephanie Davies (23), her boyfriend Steve Powell (30), Courtney Davies (19), Sonia Davies (53), her partner Keith Reynolds (55)., Image: 296067127, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Splash

Stephanie örül, hogy édesanyja felhívta, hogy vegyen egy lottószelvényt. 17 milliárd forintnak megfelelő összeget nyertek.  fotó: Profimédia

Members of the Davies family (from the left) Keith Reynolds, Sonia Davies, Stephanie Davies, Courtney Davies and Steve Powell, who scooped a £61.1 million EuroMillions jackpot, celebrate their win at the Celtic Manor Resort in Newport, south-east Wales., Image: 296037205, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Sonia Davies (fehér ruhában) a műtétje után érezte azt, hogy kijátszotta a halált, ezért igazán szerencsés. Nyert is a lottón! fotó: Profimédia

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.