EUR: 305,41 Ft
CHF: 271,06 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Őszödi nyaralóval bukott le Varju

Három cégéről is elfeledkezhetett Varju László, a DK-alelnök vagyonnyilatkozatában ugyanis 2015-ig nincs nyomuk a vállalkozásoknak. A Gyurcsány-párt politikusának bevallásaiban van más furcsaság is: bár Varju papíron nincstelen, valójában két nyaralója is van Balatonőszödön.

Varjú László (jobbra) asztal alatt intézte az ügyeit (Fotó: MTI)

Varjú László (jobbra) asztal alatt intézte az ügyeit (Fotó: MTI)

Több tízmillió forintos árbevételű cégek, medencés panzió Taksonyban, két üdülő Balatonőszödön, egy BMW és egy Volvo – csak néhány a tételek közül, amelyeknek nincs nyomuk Varju László vagyonnyilatkozatában. Pedig valójában mindegyik a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének tulajdona, papíron mégis nincstelenként tűnik fel a Gyurcsány Ferenc vezette formáció országgyűlési képviselője. Varju László ugyanis saját bevallása szerint bérelt autóval jár, otthona, egy 116 négyzetméteres lakás  a feleségéé. Emellett tízmilliós megtakarítása és nyolcmilliós adóssága van.

Hogy lehet Varju egyszerre gazdag és szegény? Úgy, hogy a DK alelnöke saját vagyontárgyait különböző cégekre íratja át, így pedig már nem kell feltüntetnie a vagyonbevallásaiban, mennyi minden is van a zsebében. Minderről a Direct36 számolt be.

Az oknyomozó portál szerint Gyurcsány jobbkeze elvesztette a fonalat a sűrű cégalapításban, legalább három vállalkozását ugyanis hosszú évekig kifelejtette az éves bevallásaiból.

A kínos lebukásról szerettük volna megkérdezni Varju Lászlót is, de elhárította a megkeresésünket. Korábban a Direct36-nak saját rendetlenségével magyarázta a mulasztásait. A DK közleményében azt írta, hogy bár Varju hibát követett el, ezt korrigálta, és legújabb vagyonnyilatkozatában már minden tulajdonáról beszámol. A Gyurcsány Ferenc vezette párt kiemeli, a jövőben a vagyonnyilatkozati rendszer megújításáért fog küzdeni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

  • Durva háború az MSZP-ben

    Durva háború az MSZP-ben

    Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.