2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb Tatabánya

Ötszáz új munkahely a Coloplastnál

Húszezer négyzetméter, ötszáz új munkahely, hatmilliárd forint, nyolc és fél hónap – így lehetne számokban összefoglalni a Coloplast most befejeződött bővítését, amivel a vállalat egy újabb ambiciózus tervét valósította meg.

Hatmilliárd forintból, teljes egészében önerőből építettek fel egy új gyárat a tatabányai ipari parkban nyolc és fél hónap alatt, a beruházással pedig mintegy ötszáz új munkahely jöhet létre városunkban.


Az ünnepélyes gyárátadón Tatabánya elöljáróin kívül a vállalat dolgozói és persze annak vezetői is részt vettek. Szarka Péter, az új egység gyárigazgatója kiemelte, hogy bár a vállalatnak Nyírbátorban is van egy gyára, mégis egyértelmű volt, hogy ha fejlesztenek, akkor csakis Tatabánya jöhet szóba. A város és a Coloplast közötti partnerségi viszony ugyanis 2001, a cég ipari parkba költözése óta kitűnő, mindkét fél igyekszik mindent megtenni ennek fenntartása érdekében.

12_coloplast01

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a Tatabánya, ahol otthonra találsz elnevezésű programot emelte ki, amely abban segít a vállalatnak, hogy sikerüljön idecsábítaniuk a szakembereket. Ami az infrastruktúrát illeti, folyamatos a kommunikáció a polgármester és a vállalat vezetői között, most például azon dolgoznak, hogy az ipari parkon belül egy új út megnyitásával elérhetővé váljon a Coloplast készülő logisztikai központja.


A Coloplast küldetése: javítani az intim egészségügyi problémákkal küszködők életminőségét, ennek érdekében folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre. Az új gyár megépítése nagy lépés volt, amitől természetesen további sikereket remélnek, a tatabányai munkavállalókra pedig szép feladat vár, hiszen mintegy félezren csatlakozhatnak ahhoz a csapathoz, amely gőzerővel dolgozik a bajba jutott emberek megsegítésén. Az új egységben a munka várhatóan egy hónap múlva indul el, innen az előállított termékek először a külföldi anyavállalathoz kerülnek, aztán pedig a vásárlókhoz, akik ennek a beruházásnak köszönhetően még korszerűbb termékekhez juthatnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek