EUR: 312,51 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Sport

Partvonal mellől nézzük a BL-meccseket

Kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája 32 csapatos mezőnye, s persze most is nélkülünk folynak a küzdelmek. Pedig ukrán, horvát, fehérorosz vagy éppen bolgár csapat rendszeresen eljut a csoportkörbe.

Már megszokhattuk, hogy az európai kupasorozatokban nem tudnak érvényesülni a magyar klubcsapatok. Az egyértelmű, hogy a kelet-európai együttesek nem tudják felvenni a versenyt a nyugati sztárklubokkal, de így is vannak bolgár, ukrán vagy horvát csapatok a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ha megnézzük az elmúlt néhány évet, egyértelműen kijelenthető, hogy – többek között – a Dinamo Kijev, a Sahtar Donyeck, a Dinamo Zagreb és újabban a bolgár Ludogorec már-már törzsvendég Európa legrangosabb viadalán. Most a magyar válogatott csatárt, Nikolics Nemanját is foglalkoztató lengyel Legia Warszawa is ott lesz a legjobbak között. Nekünk bezzeg valamiért nem sikerül, legutóbb a Debrecen viaskodott a BL-csoportkörben a 2009/2010-es szezonban.


– Sajnos, nem elég erősek a magyar csapatok – mondta Dénes Tamás labdarúgó-szakíró. – Nincs meg bennük a megfelelő lelki attitűd és nem elég motiváltak. Már akkor elveszítik a külföldi meccseket, amikor a repülőgép leszáll, és hazai pályán sem dobnak be mindent a továbbjutás érdekében. Pedig a magyar klubokban szereplő játékosoknak a nemzetközi porond ugródeszkát jelenthetne, hogy külföldön is felfigyeljenek rájuk. Ha ez nem jelent elég motivációt számukra, nagy baj van.

A Ferencváros vagy éppen a Videoton anyagilag már elég jó helyzetben van, tőlük reális elvárás lenne a BL-csoportkör. A bolgár Ludogorec alig tizenöt éves múltra tekint vissza, de 2014/2015 után már másodszor szerepel a BL-csoportkörben, és ez akkor is szép teljesítmény, ha a leggyengébbek kalapjába kerülve némileg az esélytelenek nyugalmával várhatta a tegnapi, lapzártánk után befejeződött sorsolást.


Kapcsolódó Cikkek