2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Pásztor Erzsi: A Csengetett, Mylord? megunhatatlan!

Pásztor Erzsi színésznő Mrs.Liptonnak kölcsönözte a hangját a Csengetett, Mylord?-ban. A művésznő segítségével arra kerestük a választ, hogy vajon az angol sorozat minek köszönheti töretlen népszerűségét Magyarországon.

Hosszú elemzéseket is lehet arról olvasni, hogy Magyarországon miért ennyire népszerű a Csengetett, Mylord. Nagy-Britanniában már szinte elfelejtették a sorozatot, a szereplők még csak nem is tartják életük legkiemelkedőbb munkájának, de mi magyarok egyszerűen imádjuk, akárcsak a Bud Spencer filmeket! Pásztor Erzsi szerint  azonban fölösleges a sok szócséplés erről, egyszerű válasza van a film sikerére:


Budapest, 2015. augusztus 26. Pásztor Erzsi színművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Pásztor Erzsi is imádja a Csengetett, Mylord? -ot. MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Mert nagyon jó! Ez a magyarázat! Rengeteg az unalmas, szemétre való film, így nem csoda, hogy egy ilyen fantasztikus sorozatot százötödszörre is élvezünk. Ez talán köszönhető a zseniális magyar fordításnak és a remek szinkronnak is. Igazi telitalálat és megunhatatlan! Minket magyarokat nem érdekel, hogy mi népszerű külföldön, vagy miért fogadták kisebb lelkesedéssel a sorozatot, mi megyünk a saját fejünk után és egyszerűen rajongunk ezért a sorozatért! Ezt nem hiszem, hogy meg lehet magyarázni. Harminc éve szerepeltem egy szovjet-magyar filmben és nemrég felkeresett két tündéri orosz fiatal egy tolmáccsal, mert Oroszországban még mindig őrületes siker az a film, többször levetítik. Pedig én már a nevére sem emlékszem, valami hasonló lehet a Csengetett, Mylorddal is – tette hozzá a Lokálnak Pásztor Erzsi, aki a Szomszédokban Janka nénit alakította. Így több kultikus alkotáshoz is köze van. A Csengetett, Mylord? – ban Lady Levender a kedvence, de odavan Ivy-ért, Mabelért és persze Mrs. Liptonért is.

– Előfordult, hogy többször éjszaka szinkronizáltunk. Emlékszem egyik alkalommal Hámori Ildikó (Ivy) törött lábbal dolgozott és a büféből hoztunk fagyott borsót a lábára. Ott volt Isten nyugosztalja, Hollósi Frici (Alfred Stokes) is, akivel annyira röhögtünk, hogy a szinkronrendező ránk szól, hogy fejezzük már be. Imádtuk ezt a munkát! – tette hozzá a művésznő.


Korábban a blastingnew.com oldalon arról írtak, hogy azért kísérhette hűvösebb fogadtatás a filmsorozatot Nagy-Britanniában, mert az írópáros Jimmy Perry és David Croft ekkor több újdonsággal is kísérletezett. A bevált recept szerint a hasonló sorozatok általában harminc percesek voltak, a Csengetett, Mylord? részei azonban egyenként 50 percesek. Ez a nem megszokott időtartam is közrejátszott abban, hogy a nézők idegenkedtek tőle, és a mai napig alig ismétlik, mert hossza nem illik bele a televíziók megszokott műsorstruktúrájába. A magyar tévénézők viszont épp, hogy az 50-60 perces sorozathosszúsághoz szoktak hozzá. Mi azonban nem gondolnánk, hogy csak ez számított, ugyanis az összes karakter szerethető és nincs olyan rész, amit ne néznénk bármikor újra!

Kapcsolódó Cikkek

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.

 • 23 kilót hízott Charlize Theron

  23 kilót hízott Charlize Theron

  Nagyon megviselte az Oscar-díjas színésznőt, hogy 23 kilót kellett híznia a Tully című film főszerepe miatt. Reggelire cukros shake-et és hamburgert evett, hogy folyamatosan hízzon, így nem érezte jól magát a film forgatása közben.