EUR: 304,72 Ft
CHF: 272,93 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Pénzbüntetés egy dzsihadista propagandát terjesztő diáklánynak

A moszkvai kerületi katonai bíróság csütörtökön 400 ezer rubel (több mint 1,6 millió forint) pénzbüntetést szabott ki egy orosz diáklányra az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandájának terjesztéséért.

Patimat Gadzsijev az orosz főváros orvostudományi egyetemének hallgatója. A diáklány a vádak szerint tavaly júliusban két ízben – álnéven – terrorizmust méltató anyagokat osztott meg korlátlan hozzáféréssel a VKontaktye nevű orosz közösségi hálón, és nyíltan támogatta az Iszlám Államot.

A viszonylag enyhe büntetésről a tárgyalást vezető bíró azt mondta: az ítéletnél figyelembe vették a lány által őrizetben eltöltött időt. Egyben figyelmeztette őt: “a következő alkalommal már senki sem fogja megsajnálni”.

Az ügyészség korábban négy év, büntetőtelepen letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.