EUR: 307,63 Ft
CHF: 287,11 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Pokolgép pusztított egy szálloda előtt

Teherautóba rejtett pokolgép robbant egy, jobbára külföldiek által használt szállodánál az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn, de külföldi áldozata nincs a terrortámadásnak – közölte a Tolo News helyi tévéállomás.

A híradás szerint a támadás idején a szállóban 11 külföldi állampolgár, kilencfős kiszolgáló személyzet és 26 biztonság őr volt.

A robbanást követően Kabulban több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, és fegyveresek támadást indított a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta, hogy a robbanás a nemzetközi repülőtértől keletre történt, a Northgate nevű szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak. Annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat. Abdul Rahman Rahimi kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát pedig lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők. Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, és tucatnyi áldozata volt a támadásban, de a szélsőségesek sokszor túlzásokba esnek, amikor terrorcselekményeik áldozatairól adnak hírt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

  • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.