2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Robbantottak a börtönben, többen meghaltak

Robbanás történt csütörtök éjjel a Fülöp-szigetek fővárosának egyik börtönében. A detonációban, amelyet feltehetően kézigránát okozott, tíz rab meghalt, a börtön igazgatója pedig súlyosan megsebesült – közölte pénteken Xavier Solda felügyelő, a szigetország büntetés-végrehajtási hivatalának a szóvivője.

Az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a fegyencek a fogház igazgatójával akartak beszélni, miután megtudták, át akarják őket szállítani egy másik létesítménybe – mondta a felügyelő. A robbanás ekkor következett be.

A halálos áldozatok közül nyolc – köztük két kínai állampolgár – ellen kábítószerekkel kapcsolatos ügyekért, kettő ellen pedig fegyveres rablásért és emberölésért emeltek vádat – mondta Solda, hozzátéve: vizsgálják, hogy a robbanás szökési kísérlet része volt-e.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.