2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Robbantottak a börtönben, többen meghaltak

Robbanás történt csütörtök éjjel a Fülöp-szigetek fővárosának egyik börtönében. A detonációban, amelyet feltehetően kézigránát okozott, tíz rab meghalt, a börtön igazgatója pedig súlyosan megsebesült – közölte pénteken Xavier Solda felügyelő, a szigetország büntetés-végrehajtási hivatalának a szóvivője.

Az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy a fegyencek a fogház igazgatójával akartak beszélni, miután megtudták, át akarják őket szállítani egy másik létesítménybe – mondta a felügyelő. A robbanás ekkor következett be.

A halálos áldozatok közül nyolc – köztük két kínai állampolgár – ellen kábítószerekkel kapcsolatos ügyekért, kettő ellen pedig fegyveres rablásért és emberölésért emeltek vádat – mondta Solda, hozzátéve: vizsgálják, hogy a robbanás szökési kísérlet része volt-e.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.