2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb I.kerület XII.kerület XXII.kerület

Sneci kapta a Kaszás Attila-díjat

A kerületben élő  Schneider Zoltán, a Barossi iskola volt diákja, a Radnóti Színház művésze kapta idén a Kaszás Attila-díjat, amelyhez nagy örömmel gratulálunk!

Sneci Kaszás-díj

Schneider Zoltán Kaszás Attila-díjas

Schneider Zoltán Sneci  Budafokon él, már a gimnáziumban (XI. kerületi József Attila Gimnázium) alapító tagja volt a Lukácsi Huba tanár vezetésével létrehozott Latinovits Zoltán Diákszínpadnak.


– 2001-ben az Új Színházban két előadásban is együtt játszottunk, rendkívül szimpatikus kolléga és ember volt –mondta Kaszás Attiláról Schneider Zoltán az elismerés átvételekor. – Mindig segített, mindenkihez volt egy jó szava, kíváncsi volt a másikra. Az Éjjeli menedékhelyben, amikor nem volt színpadon, a kutricát formázó díszlet mögül figyelte az előadást. Ha megveregette a vállad, érezted, hogy jó úton vagy a szerepeddel. Furcsa érzés, hogy egy díj viseli a nevét. A Jászai Mari-díj egészen más, tudjuk, hogy élt egy Jászai Mari nevű színművészünk valamikor. Nekem még mindig olyan, mintha Attila itt lenne velünk – tette hozzá a színész, aki megköszönte társulatának, feleségének és közönségének a támogatást

Idén újdonság, hogy a díj másik két jelöltje, Spolarics Andrea (Budaörsi Latinovits Színház) és Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), valamint Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere, a díj társalapítója és Mészáros Katalin szerkesztő-riporter is Kaszás Attila-érdemérmet kapott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.