EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Program

Szabaduljon ki! Félelem és reszketés a filmek világában

szabaduló szoba
Különleges, hátborzongató élményben volt része a Lokál csapatának. Öt kalandvágyó, mindenre elszánt munkatársunk tesztelte a MoviEscape szabadulószobáját. A játék tematikája A kör, a játékosoknak a kultikus horrorból ismert Samara titkát kellett megfejteniük ahhoz, hogy kijussanak a horrorútvesztőből.Rengeteg hasonló tematikával rendelkező szabadulós játék közül választhatunk a fővárosban, ám a MoviEscape valamivel többet ad.

A rejtély felderítésére egy teljes óra állt rendelkezésünkre, amit ha egy kis segítséggel is, de nagyjából 50 perc alatt sikeresen megoldottunk. Voltak eldugott kulcsok, videokazettán elrejtett üzenetek, Samara cipőjében megbúvó apró információk, néhol pedig a borzongást garantáló hang- és fényeffektusok gondoskodtak a vérfagyasztó hangulatról. Nem állítjuk, hogy rettegés nélkül, röhögve szaladtunk végig a feladatokon, hiszen volt egy-két olyan pillanat, amikor egyszerre ugrott meg a vérnyomásunk néhány váratlan fordulat után.

Egy ilyen játék akkor jó igazán, ha személyesen éli át az ember, így nem bocsátkoznánk részletekbe. A tökéletes trükk és A kör alapjaira épülő szabadulós játék szinte biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri, izgalomban nem lesz hiány. Ugyanitt egyébként az elmés fejtörőkre vágyó csoportok A tökéletes trükk elnevezésű szobában is próbára tehetik magukat.

szabaduló szoba2

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.