2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Százan fújták, még többen hallották

Egyedülálló kezdeményezés bontakozott ki Tatabányán. A Százan fújják elnevezésű esemény keretében idén száznál is több fúvószenész lépett színpadra. A Vértes Agorája előtti Zenepavilonban megrendezett koncerten több százan tekintették meg a produkciót.

Komárom-Esztergom megye fúvósait igyekeztek „összehozni” az Agora Zenei Esték legutóbbi felvonásán. A Százan fújják elnevezésű produkciót a Tatabánya Városi Fesztivál Fúvószenekar és a Komáromi Egressy Fúvószenekar összefogásával, Komárom-Esztergom megye más fúvószenekarainak csatlakozásával több mint százan adták elő immár második alkalommal a városban.


13_100an_fujjak_04

Tavaly rendezték az első hasonló eseményt. Az ötletet a helyi Fesztivál Fúvószenekar vezetői igyekeztek megvalósítani. Szabó Ferenc karnagy a tatabányai fúvóscsoport mellett a komáromi zenészeket is dirigálja, így két csapat már biztosan rendelkezésre állt.

13_100an_fujjak_03

– Hazánkban két hasonló szintű kezdeményezés létezik, amelyben két-két zenekar együttműködésével zenélnek. A Százan fújják elnevezésű projektünk azonban ezeken is túllép, hiszen a tatabányai és komáromi zenekarok mellett több településről, sőt a határon túlról is érkeznek kollégák, így több mint száz zenésszel adtunk koncertet Tatabányán – fogalmazott Szabó Ferenc, a koncert főszervezője, aki hozzátette: ez egy hatalmas előkészületet igénylő munka.

13_100an_fujjak_02

A műsorban a fúvószenei repertoár komolyabb, klasszikus darabjait adták elő, majd a második részben filmslágereket hallhatott a közönség. A nagyszabású koncert egyben továbbképzést jelent a fúvószenészeknek, akik a próbák során új műveket tanulnak és számukra is élményt jelent az együtt játszás ilyen formája. A koncerten Pauer László és Szabó Ferenc karmesterek vezényeltek.

13_100an_fujjak_01

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.