EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Belföld Tatabánya

Szerencse le

A szakmai igazgató hosszú ideje nem kapott pénzt. Nem az azonban az egyetlen probléma a Bányász, vagyis hivatalos nevén a Tatabánya FC háza táján.

 Az ősszel és a tavasz elején sem volt még probléma – mondta el Bánhidi Péter, a Tatabánya FC szakmai igazgatója. – Igaz, folyamatosan alakult a keret, szép lassan elfogytak a külföldiek, de ez benne van egy csapat életében. Aztán sajnos az eredmények sem jöttek úgy, ahogy azt elvártuk volna, pedig tavasszal – a Mosonmagyaróvár mellett – nekünk volt a legerősebb együttesünk. Sajnos ezzel együtt nem sikerült érdemben beleszólni a feljutás kérdésébe.


11_12_kaosz_a_banyasznal_03

A 2016/2017-es szezonnak már szerényebb célkitűzésekkel vágott neki a gárda.

 A mostani idényt már új tervekkel vártuk, a feljutás mint lehetséges eredmény szóba sem került – fogalmazott a Bányász volt szakmai igazgatója. – Az volt a cél, hogy olyan csapatunk legyen, amelyik stabilan a középmezőnyben szerepel. Én arra számítottam, hogy szezon közben a klub vezetői rendezik a hátteret, ám sajnos az új megállapodást sem tartották be, így lépnem kellett. A nyár elején egyszer már engedtem a fizetésemből, de a csökkentett összeget sem kaptam meg.


Az MLSZ is büntette a klubot

A Tatabánya FC együttesét az elmúlt hetekben több alkalommal is megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a korábbi játékosokkal szemben fennálló tartozások miatt. A Portilla Rodrigez Cristiannal szembeni elmaradás miatt kétszer kaptak pénzbüntetést, emellett Georgios Pelagias és Csemer Gyula fizetésének átutalása is feledésbe merült, így miattuk egy-egy alkalommal büntette a testület a klubot, amelyet akár az átigazolásból is kizárhatnak.

A tatabányai önkormányzat sajtóközleményt adott ki az egyesület körüli anomáliák kapcsán. Mint írták, egy éve az AGS Sport 23 Kft. 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Tatabánya együttesét működtető gazdasági társaságban. Az önkormányzat teljesítette az összes vállalását, az olasz tulajdonú cég azonban nem, sőt adósságai meghaladják az 50 millió forintot. Az NB III-ba való nevezés az utolsó pillanatig kétséges volt a jelentős adótartozás miatt. A patinás klub jövője az önkormányzat szerint azon múlik, miként fogja teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit az új tulajdonos. A város továbbra is elkötelezett a sport és benne a futball támogatása iránt, a megállapodásban foglaltak értelmében az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése mellett az NB III-as klubot is támogatja, de ennek feltétele a jelenleg átláthatatlan gazdálkodás rendbetétele. A város vezetése hangsúlyozza: a klubvezetésnek a médiaakciók helyett inkább a pénzügyi helyzet rendezésére kellene koncentrálnia.

11_12_kaosz_a_banyasznal_varhidi01

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Négyéves unokájával együtt ugrott a vonat elé egy nő

    Négyéves unokájával együtt ugrott a vonat elé egy nő

    Emberölés gyanúja miatt indult eljárás az ellen a nő ellen, aki négyéves unokájával együtt egy tehervonat elé vetette magát szombaton délután Hort és Csány között – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

  • Példátlan a Soros-hálózat nyomásgyakorlása a Fidesz ellen

    Példátlan a Soros-hálózat nyomásgyakorlása a Fidesz ellen

    Példátlan a Soros-hálózat durva beavatkozása, politikai nyomásgyakorlása a Fidesz ellen – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában annak kapcsán, hogy a Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet szeretné elérni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.