EUR: 310,19 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Belföld

Szörnyethalt a híres olasz bázisugró

Simi Valley, 2016. július 31.
A Mondelez International videofelvételéről készített képen Luke Aikins amerikai ejtőernyős (k) ejtőernyő nélkül ugrik egy 7620 méteres magasságban szálló repülőgépből a kalfirniai Simi Valley fölött 2016. július 30-án. Egy kétperces szabadesés végén Aikins egy 61 méter magasan kifeszített 30x30 méteres hálóban landolt  A 42 éves Aikins az első, aki ejtőernyő nélkül ugrott ki egy repülőgépből, hogy egy háló fogja fel. (MTI/AP/Mondelez International)

Egy újabb ugrás közben szörnyethalt Uli Emanuele, a vakmerőségéről híres olasz bázisugró – értesültek dél-tiroli hírportálok.

A 30 éves dél-tiroli férfi Svájcban, Bern kantonban, a lauterbrunneni hegyekben hajtott végre újabb lélegzetelállító mutatványokat egy akcióvideókat készítő cég számára, amikor szerda délután egy félresikerült ugrás közben hatalmas erővel a hegyoldalnak csapódott és a mélybe zuhant.

Az extrémsportoló még szerdán reggel feltett Facebook-oldalára egy fotót önmagáról, amint sisakban, szárnyas ruhában és kamerákkal felszerelve épp ugrani készül.

A svájci rendőrség közlése szerint a forgatás közben egy másik bázisugró is életét vesztette.

Uli Emanuele azzal vált világhírűvé és az internet sztárjává, hogy rendkívül szűk sziklanyílásokon át hajtott végre látványos, de rendkívül veszélyes ugrásokat. Tavaly nyáron világrekordot állított fel azzal, hogy egy mindössze 2,6 méter széles nyíláson haladt át szárnyas repülőruhában a svájci Lauterbrunnen-völgyben. Idén májusban egy tüzes karikán repült át wingsuitben.

A svájci Lauterbrunnen-völgyben tavaly három, 2014-ben kettő, 2013-ban öt, 2012-ben négy, 2011-ben pedig hat bázisugró halt szörnyet.

Kapcsolódó Cikkek