2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Sztrájkoló bányászok verték agyon a belügyminiszter-helyettest

Elrabolták és agyonverték a bolíviai belügyminiszter-helyettest sztrájkoló és utakat lezáró bányászok csütörtökön az ország egyik hegyvidéki települése, Panduro közelében. A politikus azért utazott oda, hogy tárgyaljon a bányászokkal – erősítette meg a bolíviai kormány.

A gyilkosság azt követően történt, hogy két bányász életét vesztette, amikor az útlezáró sztrájkolók összecsaptak rendőrökkel, és ez nyilvánvalóan még inkább kiélezte a helyzetet.


Panduro 130 kilométerre van La Paztól. A bányászok hétfő óta lezárva tartják a település mellett vezető autópályát és több másik utat, ami miatt autók és utasok ezrei rekedtek dugókban.

A bolíviai bányászok már két héttel ezelőtt is konfliktusba kerültek a hatalommal, legkevesebb 252 tüntető bányász megsebesült, amikor összecsapott az ellenük kivezényelt rendőrökkel La Paz megyében. Száz rendfenntartó is megsebesült. A bányászok és a rendőrök közötti összetűzések azzal kezdődtek, hogy a tüntetők több autópályát lezártak.

A bányászok az ország szövetkezeti törvényének módosítása ellen tiltakoznak. Állításuk szerint a változtatás miatt a bányászati szektorban meggyengül a szövetkezetek joga, csökken hatáskörük. Bolíviában mintegy százezer bányász dolgozik szövetkezetekbe szerveződve.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.