EUR: 312,83 Ft
CHF: 271,87 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb XVIII.kerület

Szülinap a reptéren

A hetven éve alapított Malév történetét bemutató programok várnak azokra, akik kilátogatnak Ferihegyre.
Az Aeroparkba a XVIII. kerületi lakosok és volt Malév-dolgozók 100 forintos regisztrációs jeggyel léphetnek be szeptember 10-én 9 és 18 óra között. A 70. szülinapon több gép pilótafülkéje is megtekinthető, és ki lehet próbálni a szimulátorokat. Előzetes regisztráció után a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is látogatható, míg a cég alapításának első gépei, a Li–2-esek is tesztelhetők egy sétarepülés keretében. Az időutazást segíti, hogy a belvárosból, a Deák térről, a Bókay-kertből és a vecsési Market Centráltól malévos Ikarus csuklós nosztalgiabusz szállítja az utasokat díjmentesen.
Budapest, 2015. június 21. Látogatók egy LI-2-es légcsavaros repülőgépnél a Múzeumok éjszakája rendezvényen Budapesten, az Aeroparkban 2015. június 20-án. MTI Fotó: Lakatos Péter

Li-2-es reaktiválva
MTI Fotó: Lakatos Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.