EUR: 324,82 Ft
CHF: 281,97 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Tasnádi Pétert kommandósok rohanták le a sitten?

Többször is megváltoztatták a hetekben Tasnádi Péter fogva tartási körülményeit a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben – értesült a Lokál. A 21 nap múlva szabaduló Tasnádi összevissza pakolgatása, vegzálása miatt a férfi ügyvédje jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Akarata ellenére kommandósok vitték orvoshoz a tiszalöki börtönből Tasnádi Pétert – írta a paragrafusok.com. A 2012-ben jogerősen hét évre ítélt vállalkozó várhatóan szeptember 15-én szabadul.


– Délután három óra körül öt kommandós lerohanta Tasnádi Pétert. Bevitték a zárkájába, majd a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézet parancsnokának személyes utasítására el akarták szállítani a pszichiátriára – állítja az oldal, amelynek értesüléseit dr. Garay Rudolf, Tasnádi ügyvédje lapunknak is megerősítette. – Feljelentést tervezünk hivatali visszaélés miatt, ügyfelemet ugyanis annak ellenére szállították orvoshoz, hogy ő jelezte: nincs semmi baja.

Lapunk úgy tudja, valóban különös körülmények között tartják a 21 nap múlva szabaduló elítéltet: az elmúlt hetekben többször is megváltoztatták fogva tartása körülményeit, mivel az elítéltek reintegrációja miatt a szabadulókat többnyire már nem tartják zárt körletekben. Tasnádit viszont a közelmúltban nyílt körletből előbb részben zárt, majd újra zárt körletben helyezték el. Ennek magyarázata lehetne, hogy a most 67 éves férfi – aki az elmúlt 17 évét többnyire büntetés-végrehajtási intézetekben töltötte – ellen még folyik egy vesztegetés miatt indított büntetőeljárás. Tasnádi ügyvédjétől azonban úgy tudjuk, jogerősen felmentették a vesztegetés vádja alól azt a szakértőt, akinek megkenésével a vállalkozót megvádolták. Ráadásul az ügyben folytatott bírósági eljárásban már kétszer is felmentették Tasnádit, így ügyét hamarosan az Ítélőtábla tárgyalja.


Kerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, de a törvények szerint az egyes elítéltek fogva tartásának körülményeiről nem adhatnak információt.

Budapest, 2011. június 14. Tasnádi Pétert elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ellene és társai ellen emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2011. június 14.
Tasnádi Pétert elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ellene és társai ellen emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.