2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Telt házas bulikat ad a Csiliben a Sétahajó

A Csili Művelődési Ház egyik legkedveltebb programja a Társaságkedvelők Klubja, ahol immár évek óta a Sétahajó rock and roll zenekar szórakoztatja a közönséget. Azt viszont már kevesen tudják, hogy az együttes miként került a kerületbe. Erről is beszélt a Lokál Extrának Márton Péter zenekarvezető.

20-23ker_setahajo

Márton Péter zenekar vezető, Kőszegi Vilmos dobos, és Székely György, gitáros, kiegészülve Angelinával nagyon jó hangulatot teremt a Csiliben.

Minden héten szerdán rendezik meg a Csiliben a klubot, ahol szinte mindig telt ház van és szinte mindig a Sétahajó rock and roll zenekar húzza a talpalávalót.
– A zenekar tagjai több évtizedes hazai és nemzetközi rutinnal rendelkeznek – mondta lapunknak Márton Péter, az együttes vezetője és zeneszerzője. – Ez idő alatt nagyon sok helyen megfordultunk. Így együtt öt éve játszunk, és azt kell mondanom, hogy nagyon sikeres időszakot élünk meg. A Csilibe is ennek köszönhetően kerültünk, hiszen az „otthonunk” a Törekvés Művelődési Ház, ahol minden szombaton telt házas bulit tartunk. Ezt tudták meg valahogy a XX. kerületben és elhívtak minket. Ennek lassan már öt éve, és a hétköznapi időpont ellenére a Csiliben is mindig rengetegen vannak.


20-23ker_setahajo2

A zenekar tagjai öreg motorosok a szakmában

A zenekarvezető elmondta, hogy a repertoárban rock and roll számok, örökzöld slágerek, hazai és világsztárok által előadott dalok vannak túlsúlyban, de játszanak saját szerzeményeket is.
– Hozzánk azok járnak, akik szeretnek táncolni. Azok, akik régen egyetemi klubokba, szabadtéri rendezvényekre jártak. Az a tapasztalatunk, hogy a negyven év feletti korosztály részéről nagy igény van az ilyen szórakozási lehetőségre. Nagyon örülünk, hogy az évek során a XX. kerületiek is rendszeres vendégeink a bulikban. Általában hárman vagyunk, de van egy énekesnőnk is, a több mint húsz éve Magyarországon élő Angelina, igaz, ő nem mindig tud velünk jönni.

Márton Péter elmondta, hogy még most, a nyári időszakban is több mint kétszázan szoktak elmenni a Csilibe, amikor ők játszanak, és erre nagyon büszkék. Legközelebb augusztus 10-én tartanak klubnapot a XX. kerületben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.