EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,88 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Külföld

Terrortámadás Belgiumban!

Machetével sebesített meg két rendőrt a belgiumi Charleroi-ban egy férfi, aki a szemtanúk szerint a támadás alatt arabul kiabált.

A támadó, miközben az üvöltötte, hogy Allah akbar, nekirontott a városközponti rendőrőrs előtt álló egyenruhásokra – írja a BBC.

A rendőrség a Twitter oldalára írta ki, hogy a támadót meglőtték.

Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség. A súlyosan sérült rendőr operációját megkezdték – tették hozzá.

A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el.

A belga VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió információi szerint a támadó kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.

Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet.

Több terroristának, akik 2015-ben részt vettek a tavaly novemberi párizsi terrortámadásban Charleroi-ban volt a búvóhelye.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi: A líbiai útvonal lezárása egyre fontosabb európai érdek

  Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Líbia biztonsága, a líbiai tranzitútvonal lezárása egyre inkább kiemelkedő európai érdek, mivel Fekete-Afrikából nagy tömegben indultak el olyan emberek, akik nem politikai menekültek, és nagy az utánpótlás is.

 • Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj a nagykövetségén

  Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

 • A nap képe: Szelíd motoros

  A nap képe: Szelíd motoros

  Egy életre szóló élményben volt részük egy orosz kisváros lakóinak, akik a saját szemükkel láthattak motorozni egy hatalmas barnamedvét.