EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Terrortámadás! Rakétát lőttek a turistákat szállító buszra

Rakétatalálat ért két, külföldi turistákat szállító mikrobuszt csütörtökön Kelet-Afganisztánban. A rajtaütésben a legfrissebb jelentések szerint hatan megsebesültek – közölték helyi illetékesek.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő szerint a buszok afgán biztonsági erők kíséretében tartottak Bámiján tartományból Herát tartomány azonos nevű székvárosába, amikor rakétatalálat érte őket. Hat turista, köztük egy nő, valamint a sofőrjük is könnyebben megsebesült. A hadsereg egyik szóvivője azt mondta, hogy a sebesülteket Herátba szállították.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy ismeretlen fegyveresek – feltehetően tálibok – tüzet nyitottak rájuk, és a biztonsági erők szembeszálltak a támadókkal, és meg is öltek közülük jó párat.

Egy Herát tartománybeli kormányzati illetékes szerint a turistacsoportnak nyolc brit, három amerikai és egy német állampolgár a tagja.

A Hszinhua kínai hírügynökség a helyi kormányzóra hivatkozva azt írta, hogy legalább tíz külföldi turista halt meg a támadásban, és öten megsebesültek, de a nyugati hírügynökségek csak sebesültekről adtak hírt.

Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egyes jelentések szerint a szélsőséges iszlamista tálibok voltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.