EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Terrortámadás! Rakétát lőttek a turistákat szállító buszra

Fotó: MTI

Rakétatalálat ért két, külföldi turistákat szállító mikrobuszt csütörtökön Kelet-Afganisztánban. A rajtaütésben a legfrissebb jelentések szerint hatan megsebesültek – közölték helyi illetékesek.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő szerint a buszok afgán biztonsági erők kíséretében tartottak Bámiján tartományból Herát tartomány azonos nevű székvárosába, amikor rakétatalálat érte őket. Hat turista, köztük egy nő, valamint a sofőrjük is könnyebben megsebesült. A hadsereg egyik szóvivője azt mondta, hogy a sebesülteket Herátba szállították.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy ismeretlen fegyveresek – feltehetően tálibok – tüzet nyitottak rájuk, és a biztonsági erők szembeszálltak a támadókkal, és meg is öltek közülük jó párat.

Egy Herát tartománybeli kormányzati illetékes szerint a turistacsoportnak nyolc brit, három amerikai és egy német állampolgár a tagja.

A Hszinhua kínai hírügynökség a helyi kormányzóra hivatkozva azt írta, hogy legalább tíz külföldi turista halt meg a támadásban, és öten megsebesültek, de a nyugati hírügynökségek csak sebesültekről adtak hírt.

Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egyes jelentések szerint a szélsőséges iszlamista tálibok voltak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.