EUR: 305,07 Ft
CHF: 275,63 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Terrortámadás Törökországban, rengeteg halott

Jelentősen, 22-re emelkedett a Törökország délkeleti részén lévő Gaziantepben szombat este történt merénylet halálos áldozatainak a száma – jelentette be Ali Yerlikaya tartományi kormányzó az NTV televízióban vasárnap.

A lakodalmi vendégek közül 94-en sebesültek meg. Korábban nyolc halottról és 60 sebesültről szóltak a hírek. A tettesek kilétét még csak találgatják. Mehmet Simsek miniszterelnök-helyettes szerint öngyilkos merénylő követte el a robbantást. Egy másik kormánypárti politikus az Iszlám Államot tette felelőssé. Egy kurd parlamenti képviselő azt közölte, hogy kurdok tartottak lakodalmat.

A török médiahatóság ideiglenesen hírzárlatot rendelt el, hogy “a feltételezések ne zavarják a nyomozást”.

Gaziantep Törökország délkeleti részében van, mintegy 50 kilométerre a szíriai határtól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy csodás időutazás – Róma az örök város

  Egy semmihez sem hasonlítható időgépben találja magát az, aki ellátogat az olasz fővárosba. Az ókori Római Birodalom hajdani központja olyan monumentális és különleges építészeti remekművek tárházát kínálja az utazóknak, ami életre szóló élményt nyújt.

 • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Szabadon engedik O.J. Simpsont!

  Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

 • Lebukott a „vasember”

  Lebukott a „vasember”

  Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.