EUR: 310,20 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

Thaiföldi robbanás – 27 regisztrált magyarról tud a tárca Thaiföldön

Hua Hin, 2016. augusztus 12.
Helyszínelő rendőrök a Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban 2016. augusztus 12-én elkövetett újabb robbantásos merénylet után. Hua Hinben előző este kettős robbantást követtek el, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről – közölte a KKM pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a konzuli védelemre regisztrált magyarokat a bangkoki magyar nagykövetség felhívta. Azokat, akiket nem értek el, fél óránként újra megpróbálják felhívni, illetve e-mailt írtak, kérve őket, hogy ha szükségük van segítségre, vagy tudnak olyan magyarról, akinek szüksége van segítségre, jelezzék a külképviseletnek.

Két merénylet sújtotta helyszín nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott célok közé, a harmadik helyszínen az eddigi tájékoztatás szerint nincs súlyos sérült – közölte a tárca.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csökkent a költségvetés hiánya 2016-ban

    Csökkent a költségvetés hiánya 2016-ban

    Az államháztartás központi alrendszerének hiánya 848,3 milliárd forint volt tavaly, ami 388,9 milliárd forinttal kisebb az egy évvel korábbinál – erősítette meg részletes jelentésében az előzetes adatokat hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

  • Gyász! Elhunyt Mohayné Katanics Mária

    Gyász! Elhunyt Mohayné Katanics Mária

    Életének 88. évében hétfőn elhunyt Mohayné Katanics Mária Liszt Ferenc-díjas karnagy, a magyar kórusélet emblematikus alakja, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA)tiszteletbeli elnöke – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.