2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Belföld

Thaiföldi robbanás – 27 regisztrált magyarról tud a tárca Thaiföldön

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről – közölte a KKM pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a konzuli védelemre regisztrált magyarokat a bangkoki magyar nagykövetség felhívta. Azokat, akiket nem értek el, fél óránként újra megpróbálják felhívni, illetve e-mailt írtak, kérve őket, hogy ha szükségük van segítségre, vagy tudnak olyan magyarról, akinek szüksége van segítségre, jelezzék a külképviseletnek.


Két merénylet sújtotta helyszín nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott célok közé, a harmadik helyszínen az eddigi tájékoztatás szerint nincs súlyos sérült – közölte a tárca.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek