EUR: 307,79 Ft
CHF: 281,91 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IV.kerület

Tíz kutyus talált gazdira

A hontalan állatok világnapján egész napos örökbefogadási rendezvényt tartottak a Rex Állatszigeten. Volt, aki a rendezvényre házi kedvenc nélkül érkezett, de már azzal ment haza.

Örökbefogadó nap Rex Állatsziget ( Fotó: Sáfár Tibor)

Új gazdi találtatott (Fotó: Sáfár Tibor)

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldásukhoz szükséges összefogásra. Az állatsziget munkatársai nagy izgalommal készültek a rendkívüli örökbefogadási napra. Mint a Lokál Extra megtudta, körülbelül száz állat lakhelye az Óceánárok utcában található „menedék”.
– Azt hiszem, sikeresnek mondhatjuk az örökbefogadási napot – mondta lapunknak Kállay Rita, az állatsziget vezetője. – Köszönjük azoknak, akik kilátogattak hozzánk, és persze azoknak is, akik segítettek abban, hogy ez a rendezvény létrejöjjön. Külön öröm számunkra, hogy összesen tíz védencünk talált gazdára, sőt közülük hatan azonnal be is költözhettek új otthonukba.

Kállay Rita hozzátette, a Rex Alapítvány Állatszigete továbbra is nyitva áll mindenki előtt.
– A nálunk lévő kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így várják új gazdijukat, hiszen örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10–17 óra között mindig van lehetőség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.