2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület

Tíz kutyus talált gazdira

A hontalan állatok világnapján egész napos örökbefogadási rendezvényt tartottak a Rex Állatszigeten. Volt, aki a rendezvényre házi kedvenc nélkül érkezett, de már azzal ment haza.

Örökbefogadó nap Rex Állatsziget ( Fotó: Sáfár Tibor)

Új gazdi találtatott (Fotó: Sáfár Tibor)

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldásukhoz szükséges összefogásra. Az állatsziget munkatársai nagy izgalommal készültek a rendkívüli örökbefogadási napra. Mint a Lokál Extra megtudta, körülbelül száz állat lakhelye az Óceánárok utcában található „menedék”.
– Azt hiszem, sikeresnek mondhatjuk az örökbefogadási napot – mondta lapunknak Kállay Rita, az állatsziget vezetője. – Köszönjük azoknak, akik kilátogattak hozzánk, és persze azoknak is, akik segítettek abban, hogy ez a rendezvény létrejöjjön. Külön öröm számunkra, hogy összesen tíz védencünk talált gazdára, sőt közülük hatan azonnal be is költözhettek új otthonukba.


Kállay Rita hozzátette, a Rex Alapítvány Állatszigete továbbra is nyitva áll mindenki előtt.
– A nálunk lévő kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így várják új gazdijukat, hiszen örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10–17 óra között mindig van lehetőség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.