EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb IV.kerület

Tíz kutyus talált gazdira

A hontalan állatok világnapján egész napos örökbefogadási rendezvényt tartottak a Rex Állatszigeten. Volt, aki a rendezvényre házi kedvenc nélkül érkezett, de már azzal ment haza.

Örökbefogadó nap Rex Állatsziget ( Fotó: Sáfár Tibor)

Új gazdi találtatott (Fotó: Sáfár Tibor)

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldásukhoz szükséges összefogásra. Az állatsziget munkatársai nagy izgalommal készültek a rendkívüli örökbefogadási napra. Mint a Lokál Extra megtudta, körülbelül száz állat lakhelye az Óceánárok utcában található „menedék”.
– Azt hiszem, sikeresnek mondhatjuk az örökbefogadási napot – mondta lapunknak Kállay Rita, az állatsziget vezetője. – Köszönjük azoknak, akik kilátogattak hozzánk, és persze azoknak is, akik segítettek abban, hogy ez a rendezvény létrejöjjön. Külön öröm számunkra, hogy összesen tíz védencünk talált gazdára, sőt közülük hatan azonnal be is költözhettek új otthonukba.


Kállay Rita hozzátette, a Rex Alapítvány Állatszigete továbbra is nyitva áll mindenki előtt.
– A nálunk lévő kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így várják új gazdijukat, hiszen örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10–17 óra között mindig van lehetőség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.