EUR: 308,98 Ft
CHF: 288,24 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Belföld Tatabánya

Több sportparkot Tatabányára!

Szabadtéri sportparkok létrehozását kezdeményezi a Fidelitas tatabányai csoportja. A szervezet múlt heti sajtótájékoztatóján kiemelték: nem véletlenül olyan elterjedtek ezek a terek más országokban.

– A szabad téren felállított testedző eszközök népszerűségének oka, hogy valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta el a Fidelitas tatabányai elnöke, Kupcsok Péter. – Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok számára is kiváló programot nyújthatnak, több generáció együtt sportolásának alkalmát teremtik meg.

Tatabánya az elmúlt időszakban kiemelten támogatta a sportot, ami az itt élő emberek egészségét, szabadidejének hasznos eltöltését és a szórakozást is szolgálja. A város vezetése emellett fejlesztette a mindezek hátterét biztosító létesítményrendszert is.

– A város láthatóan igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani a mozgáshoz és az aktív életvitelhez, ezáltal is hozzájárulva az egészséges életmód kialakításához, a betegségek megelőzéséhez – hangsúlyozta Kupcsok Péter. – Ezt szeretné még fokozni a Fidelitas tatabányai csoportja, ezért jól megközelíthető, minden sportolni vágyó számára díjtalanul elérhető sportparkok kialakítását kezdeményezzük. Megvalósulásukra kiváló lehetőséget teremt a kormány Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programja, amelynek keretében augusztus 15-ig lehetett pályázatot benyújtani.

A Fidelitas tatabányai csoportjának helyszínötletei is lennének egy leendő sportpark kialakítására, erről azonban csak sikeres pályázat esetén szeretnének nyilatkozni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Medvepuszi

    A nap képe: Medvepuszi

    Az elmúlt napokban új lakók érkeztek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Belij és Szerij, a két jegesmedve egyenesen Moszkvából érkezett Budapestre és láthatóan nagyon jól érzik magukat új helyükön.

  • Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Nébih: hiány van ökovetőmagból

    Hiány van hazai szaporítású ökovetőmagból, ezért a vetőmag-szaporítóknak érdemes regisztrálniuk termékeiket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisában – hívta fel a figyelmet a hivatal csütörtöki közleményében.