EUR: 310,10 Ft
CHF: 283,47 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Belföld Tatabánya

Több sportparkot Tatabányára!

Szabadtéri sportparkok létrehozását kezdeményezi a Fidelitas tatabányai csoportja. A szervezet múlt heti sajtótájékoztatóján kiemelték: nem véletlenül olyan elterjedtek ezek a terek más országokban.

– A szabad téren felállított testedző eszközök népszerűségének oka, hogy valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta el a Fidelitas tatabányai elnöke, Kupcsok Péter. – Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok számára is kiváló programot nyújthatnak, több generáció együtt sportolásának alkalmát teremtik meg.

Tatabánya az elmúlt időszakban kiemelten támogatta a sportot, ami az itt élő emberek egészségét, szabadidejének hasznos eltöltését és a szórakozást is szolgálja. A város vezetése emellett fejlesztette a mindezek hátterét biztosító létesítményrendszert is.

– A város láthatóan igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani a mozgáshoz és az aktív életvitelhez, ezáltal is hozzájárulva az egészséges életmód kialakításához, a betegségek megelőzéséhez – hangsúlyozta Kupcsok Péter. – Ezt szeretné még fokozni a Fidelitas tatabányai csoportja, ezért jól megközelíthető, minden sportolni vágyó számára díjtalanul elérhető sportparkok kialakítását kezdeményezzük. Megvalósulásukra kiváló lehetőséget teremt a kormány Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programja, amelynek keretében augusztus 15-ig lehetett pályázatot benyújtani.

A Fidelitas tatabányai csoportjának helyszínötletei is lennének egy leendő sportpark kialakítására, erről azonban csak sikeres pályázat esetén szeretnének nyilatkozni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  NAV: Június 30-ig kell átvenni az új jövedéki engedélyeket

  Június 30-ig kell átvenni és kitölteni a jövedéki engedélyes gazdálkodónak az ügyfélkapura érkező új jövedéki engedélyeket a július elsejével hatályos törvény szerint – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

 • Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Rendőröket betegített meg fertőzött sajttal egy gazda

  Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a gazdával szemben, aki tehenészetében nem az előírásoknak megfelelően ellenőriztette a nyers tejet és a fertőzött tejből készült sajtja két évvel ezelőtt rendőrségi dolgozókat betegített meg – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

 • Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Berendelték a rendőrségre az Együtt politikusait és aktivistáit

  Garázdaság elkövetésének gyanúja miatt meghallgatásra rendelte be a rendőrség az Együtt azon politikusait és aktivistáit, akik április 12-én Gulyás Márton fogva tartása ellen tiltakozva tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját – írja a Magyar Idők.