EUR: 311,31 Ft
CHF: 265,30 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld Tatabánya

Több sportparkot Tatabányára!

Szabadtéri sportparkok létrehozását kezdeményezi a Fidelitas tatabányai csoportja. A szervezet múlt heti sajtótájékoztatóján kiemelték: nem véletlenül olyan elterjedtek ezek a terek más országokban.

– A szabad téren felállított testedző eszközök népszerűségének oka, hogy valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta el a Fidelitas tatabányai elnöke, Kupcsok Péter. – Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok számára is kiváló programot nyújthatnak, több generáció együtt sportolásának alkalmát teremtik meg.


Tatabánya az elmúlt időszakban kiemelten támogatta a sportot, ami az itt élő emberek egészségét, szabadidejének hasznos eltöltését és a szórakozást is szolgálja. A város vezetése emellett fejlesztette a mindezek hátterét biztosító létesítményrendszert is.

– A város láthatóan igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani a mozgáshoz és az aktív életvitelhez, ezáltal is hozzájárulva az egészséges életmód kialakításához, a betegségek megelőzéséhez – hangsúlyozta Kupcsok Péter. – Ezt szeretné még fokozni a Fidelitas tatabányai csoportja, ezért jól megközelíthető, minden sportolni vágyó számára díjtalanul elérhető sportparkok kialakítását kezdeményezzük. Megvalósulásukra kiváló lehetőséget teremt a kormány Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programja, amelynek keretében augusztus 15-ig lehetett pályázatot benyújtani.

A Fidelitas tatabányai csoportjának helyszínötletei is lennének egy leendő sportpark kialakítására, erről azonban csak sikeres pályázat esetén szeretnének nyilatkozni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek