EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Tragédia! Egy politikus gyereke halt meg egy vízicsúszdán

Egy kansasi republikánus képviselő tízéves fia vesztette életét vasárnap a világ legmagasabb vízi csúszdáján Kansas Cityben. A csúszdát lezárták, amíg a hatósági vizsgálat ki nem deríti, mi okozta a gyermek halálát – közölték hétfőn a helyi hatóságok.

Az eset a Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít: a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A tragédia után Scott Schwab kansasi republikánus képviselő és felesége közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a tízéves fiuk, Caleb Thomas Schwab szenvedett halálos balesetet a csúszdán. A gyermek a szüleivel tartózkodott a vízi parkban vasárnap.

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. Csak egy méternél magasabb vendégek használhatják.

A helyi rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, ezért teljes körű vizsgálat indult. “Őszintén szólva nem tudjuk, mi történt” – jelentette ki az ügyben tartott sajtótájékoztatón.
A csúszdaparkot hétfőn zárva tartják, a Verrückt további működését felfüggesztették a vizsgálat idejére, és annak eredményétől függően a hatóságok döntik majd el, hogy meg lehet-e ismét nyitni.

Az AP hírügynökség emlékeztet arra, hogy a csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést. Korábbi médiabeszámolók szerint gondok voltak azzal berendezéssel, amely a nehéz csónakokat vontatja fel a csúszda tetejére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.