EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,09 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

Tragédia! Szívrohamban meghalt Juan Gabriel

Juan Gabriel

Két koncert között, 66 évesen szívrohamban elhunyt Juan Gabriel mexikói énekes-dalszerző, a spanyol ajkú világ egyik első számú szupersztárja.

Az érzelmes balladáiról híres, Kaliforniában élő legendás zenész pénteken este Inglewoodban adta utolsó koncertjét. Vasárnap a texasi El Pasóban lépett volna fel. Mexikói sajtójelentések szerint vasárnap érte a váratlan halál.

A szegény sorból származó zenész 13 évesen írta első dalát és haláláig több mint 1500 dalt komponált. A Latin-Amerika szerte, Spanyolországban és az Egyesült Államok spanyol ajkú lakossága körében is rajongásig szeretett Gabriel dalain latin-amerikaiak generációi nőttek fel, lemezeiből több tízmilliót adtak el.

Szerzeményeit olyan más világhírességek is énekelték, mint Julio Iglesias, Plácido Domingo, Paul Anka, Marc Anthony. Leghíresebb számai közé tartozik az Amor Eterno, az Hasta que tu conocí és a Se me olvidó otra vez.

A szupersztár szegényparaszti családba született 10. gyermekként, félárván, csavargóként nőtt fel, börtönbe is került rablásért. Az iskolát is későn kezdte, csak azután, hogy megszökött az árvaházból, ahol megismerte zenetanárát és mentorát, Juan Contrerast. A Juan Gabriel művésznevet is részben tanára, részben apja tiszteletére vette fel.

Magánéletét illetően mindig szófukar volt. Bár volt személyi titkára egy könyvben nyíltan beszélt homoszexuális kapcsolatukról, a zenész sosem foglalt állást az ügyben, évekkel később azonban azzal lepte meg rajongóit, hogy négy gyermeke született barátnőjétől, Laura Salastól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.