EUR: 325,72 Ft
CHF: 282,30 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Trump megijedt a latinoktól

Talán mégsem akar minden egyes bevándorlót deportálni Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje. A CNN egyik elemzője felhívta a figyelmet, hogy Trump miután New Yorkban találkozott a spanyol ajkú közösség egyik szervezetének képviselőjével, már úgy fogalmazott: humánus és hatékony módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait – számolt be az MTI. Az amerikai elnökjelöltek már több ciklus óta tudják, hogy a hispán – tehát a spanyol ajkú – lakosság megnyerése döntő lehet, hiszen ők igen nagy számban élnek az Egyesület Államokban. Lehet, hogy Trump is megijedt a latinoktól?

A kijelentés mindenesetre komoly vitát generált, és Trump kampánymenedzsere úgy fogalmazott, a republikánus elnökjelölt nem hajtott végre komoly fordulatot, „változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt, emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.


Sunrise, 2016. augusztus 11. Donald Trump republikánus párti elnökjelölt beszél a Florida állambeli Sunrise-ban rendezett kampánygyűlésén 2016. augusztus 10-én. (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Érdekes, hogy mindeközben a sajtóvita sem tudta igazán felkelteni az amerikai szavazók érdeklődést. Hiába a sok petárda, a szokatlanul arrogáns hang, a választók jó része közömbös vagy bizalmatlan. Nagy Sándor András Amerika-szakértő az M1 reggeli műsorában azt mondta: a két jelölt történelmi szinten alacsony népszerűséggel bír.

– Ilyen még nem volt Amerikában, hogy ennyire népszerűtlen jelöltek lennének – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.

 • Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

  Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

  A nyugat-mexikói Ocampo város összes rendőrét őrizetbe vették a szövetségi hatóságok a település egyik polgármesterjelöltjének múlt heti meggyilkolásával összefüggésben – jelentette hétfőn a brit közszolgálati média.

 • Így dolgoznak Soros György hajói

  Így dolgoznak Soros György hajói

  Több kapcsolódási pont van Soros György és azon álcivil szervezetek között, amelyek illegálisan hajózzák be a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül Európába. Az érintett „civilek” forrásai nagyrészt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól érkeznek, de van olyan adományozó, aki korábban a csúfosan megbukott Hillary Clinton kampányát támogatta – írja az Origo.