EUR: 309,57 Ft
CHF: 288,51 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Újabb késelés a belga fővárosban

Charleroi, 2016. augusztus 6.
Rendőrök a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt, ahol egy arabul kiabáló férfi bozótvágó késsel két rendőrnőt megsebesített 2016. augusztus 6-án. A támadó Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira és az egyik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Három embert megkéselt egy középkorú nő a belga fővárosban, a hatóságok szerint azonban nem terrorcselekmény történt, a tettes vélhetően zavart elméjű – jelentette a helyi sajtó kedden.

Az incidens hétfőn késő délután történt a brüsszeli Uccle negyedben, ahol az 52 éves Fülöp-szigeteki nő egy buszon szóváltásba keveredett utastársaival, majd előrántott egy kést, és hármójukat megszúrta – olvasható a Le Soir című napilap friss beszámolójában.

Az áldozatok könnyebb sérüléseket szenvedtek, sajtóhírek szerint az egyik sebesült egy bahreini diplomata.

A kiérkező rendőrök megpróbálták lefegyverezni a támadót, aki azonban nem tett eleget a felszólításuknak, ezért kétszer rálőttek, majd őrizetbe vették.

A nőt jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil, de még mindig nem tudták kihallgatni a hatóságok.

A belga szövetségi ügyészség kizárta annak lehetőségét, hogy terrorcselekmény történt volna, a vádhatóság arról számolt be, hogy az elkövető nagy valószínűséggel mentális problémáktól szenved.

Az illetékes szervek vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy jogos volt-e a rendfenntartók fegyverhasználata.

Kapcsolódó Cikkek