EUR: 308,48 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Sport

Újabb lövések a lovas helyszínen!

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.
A brazil Ruy Fonseca leesik az akadály előtt megtorpant lováról, Tom Bombadillról a Rio de Janeiró-i nyári olimpia egyéni lovastusa díjugratás versenyszámában a Deodoro Lovasközpontban 2016. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Jim Hollander)

Újabb lövéseket adtak le a riói olimpia lovas versenyeinek helyszínén, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) növeli a biztonsági erők létszámát.

Szombaton ugyanitt a sajtósátort érte találat, ezúttal pedig az istálló közelébe csapódtak lövedékek. Sérültekről nem érkeztek jelentések. A rendezőbizottság közleménye szerint az olimpia biztonsági szolgálata vizsgálja az esetet, s hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb, így növelik az óvintézkedéseket.

“A szombati, médiasátorra leadott lövések után két kilométerre a helyszíntől a rendőrök letartóztattak egy fegyveres férfit szerda reggel” – idézi az olimpia honlapja Luis Ramost, a biztonsági erők parancsnokát, aki sajtótájékoztatón kifejtette, szerda reggel a katonák gyakorlatoztak a szomszédos katonai területen található lőtéren, ám az olimpia hátralevő részében nem fognak többet. Hangsúlyozta azt is, hogy a helikopterek zavarhatják a lovakat, így a járművek a versenyhelyszín felett nem fognak körözni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek