EUR: 307,88 Ft
CHF: 265,65 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Újra itthon – Hazatért az aranycsapat

Hazatért az aranygép. A riói küldöttség nem sokat időzött a reptéren, azonnal buszra szállt és a Syma-csarnokhoz hajtott, ahol több ezren fogadták az olimpiát megjárt sikeres és kevésbé sikeres magyar sportolókat. 

Szerencsére véget ért az olimpia, így a Rióból hazatért sportolóknak még nem kell edzésre járniuk. Máskülönben kihagytak volna néhány napot, hiszen ínhüvelygyulladást kaptak, annyi aláírást osztottak ki tegnap a rajongóknak. A bronzérmes úszót, Kenderesi Tamást azonnal megrohanták, és a szurkolók megtudták, hogy a 23-szoros olimpiai bajnok, Michael Phelps egyik mondását egyelőre nem tetováltatta magára. Addig is azzal kárpótolta magát, hogy hamarosan kisöccse születik.

A Syma-csarnok színpadára szólított érmeseket megizzasztották a sportbarátok. Különösen a három aranyérmet szerzett Kozák Danuta és a három aranyat egy ezüsttel megfejelő Hosszú Katinka aláírásáért vívtak közelharcot. Katinka jó brandépítő üzletasszony módjára külön Iron Lady-standon osztogatta aláírásait.

– Nem sok alkalmam lesz a közeljövőben ilyesmire, hiszen egy nap múlva már Párizsban, a rövid pályás világkupa-sorozatban versenyzem – mondta Hosszú, aki Rióban is szinte mindennap edzett. Ő már a jövő évi vb-re, illetve Tokióra készül.

– Januárig ritkább vendég leszek az uszodában – mondta Cseh László, aki még nem gondol Tokióra, az ő horizontján egyelőre a budapesti vb van, és nagyon szeretné elkerülni az olyasféle hullámvölgyet, amilyen a riói 200 pillangó fináléjában volt.

Az olimpiai bajnoki címet az utolsó pillanatban elvesztő Imre Géza végre kijelentette, hogy már tud örülni az ezüstnek, amely tulajdonképpen fehér aranynak is elmegy. Csapattársának, Somfai Péternek pedig a riói csapatbronzot is überelő boldogságban lesz része, a felesége néhány nap múlva ad életet harmadik gyermeküknek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!