2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Újra rengett a föld Olaszországban, épületek dőltek össze

Újabb épületeket döntött romba vasárnap egy 3,7-es erősségű utórengés a közép-olaszországi Amatricében, ahol a térséget néhány nappal ezelőtt megrázó földmozgás az egyik legnagyobb pusztítást végezte.

Az ANSA olasz hírügynökség vasárnapi jelentése szerint a Lazio régióbeli kisvárosban ezúttal összedőlt többek között egy iskola is, amelyet néhány éve földrengésbiztosnak nyilvánítottak.


A szerda hajnalban bekövetkezett földrengésben legalább 290-en vesztették életük, a legtöbben Amatricében. Azóta már több mint ezer utórengést jegyeztek fel a térségben.

Mentőautóban ápolják a három napig étel és víz nélkül tengődő Bravo kutyát Amatricében /Fotó: MTI

Mentőautóban ápolják a három napig étel és víz nélkül tengődő Bravo kutyát Amatricében /Fotó: MTI

A katasztrófa sújtotta országrészben a tűzoltók most azon dolgoznak, hogy a romok alól kimentsék azokat a személyes tárgyakat, például fényképeket, amelyek az otthonukat és szeretteiket elvesztő túlélőknek némi vigaszt jelenthetnek. A romos területeket a hatóságok lezárták, így oda nem léphetnek már be a korábbi lakók, kizárólag a tűzoltók.

Romok között dolgoznak mentők Amatricében /Fotó: MTI

Romok között dolgoznak mentők Amatricében /Fotó: MTI

Francesco Turco, a tűzoltók egyik szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy kollégáival mindent megtesznek a földrengés túlélőiért, hiszen akár egy fénykép vagy bármilyen más emléktárgy reményt adhat nekik és segítséget az újrakezdéshez.

Kapcsolódó Cikkek