EUR: 306,89 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IX.kerület X.kerület

Újratervezték a Népligetet

A Népliget Budapest legnagyobb közparkja, védett történeti kert, a természetkedvelőknek valóságos paradicsom az itt található növények fajgazdagsága miatt. A családok mégsem szívesen járnak ide, mert elhanyagolt, sok hajléktalan, drogos és prostituált tölti itt az idejét. A Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával fiatal szakemberek most tervet készítettek a park megújítására.

Budapest, 2014. július 24. Józsefváros és Kőbánya részlete esti kivilágításban. Lent a józsefvárosi Tisztviselőtelep épületei, balra a MÓDUSZ irodaház a Könyves Kálmán körúton, középen a Népliget fái, fent Kőbánya látképe a Szent László templommal. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László

Az építészből, tájépítészből, szociológusból, természetvédelmi mérnökből és környezeti kommunikációs szakemberből álló csapat különböző korosztályokat vonzó központokat – sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket – hozna létre. A zöld területet semmiképpen nem szeretnék csökkenteni, terveikben csak néhány új kiszolgáló épület szerepel, például öltöző, illemhely és csomagmegőrző. Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez.

Népliget riport 2016.07.27 Fotó: Csudai Sándor

Olyan jó lenne, ha a Népliget szép és biztonságos hely lenne Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.