2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

Ünnep az egész családnak

Idén augusztus 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap tartják a Szent István Napok rendezvényeit. A jól bevált helyszínen, a Csónakázó tónál számos hagyományőrző programmal, vidámparkkal, sőt honfoglalás kori esküvővel várják az érdeklődőket.

Szutter Levente, a Tatabánya Pont rendezvényszervező iroda vezetője lapunk kérdésére elmondta: idén kétnapos lesz a rendezvény, mivel az államalapítás ünnepe hétvégére esik.


IMG_9593

IMG_9689

IMG_9788

IMG_2191

– A szokásainknak megfelelően a Csónakázó tónál várjuk a kedves érdeklődőket, akik a népszerű lovasíjász-bemutató mellett idén is megtekinthetik a már tavaly is népszerű honfoglalás kori esküvőt – közölte Szutter Levente. – Minden korosztály számára igyekeztünk népszerű zenei előadókat meghívni, így vendégünk lesz Keresztes Ildikó és Péter Szabó Szilvia, a gyerekek pedig az Alma zenekar műsorát tekinthetik meg. Szombat este 21 órától a megye legnagyobb tűzijátékával ünnepeljük az államalapítás évfordulóját. A kétnapos rendezvényen igyekeztünk a családok kedvében járni a történelmi hagyományőrző eseménnyel: lesz ólomöntő, jurta sátor és vidámpark is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.