EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Sport

Vádat emelhetnek az amerikai sztárúszók ellen!

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 18.
Gunnar Bentz és Jack Conger (a hátsó ülésen) amerikai úszók autóban ülnek egy Rio de Janeiró-i rendőrkapitányság előtt 2016. augusztus 18-án. A riói nyári olimpián részt vevő két sportolót a brazil rendőrség nem engedte hazarepülni, mert azzal gyanúsítják őket, hogy aranyérmes honfitársukkal, Ryan Lochtevel ittasan randalíroztak egy benzinkútnál, majd azt mondták, fegyverrel kirabolták őket. (MTI/AP/Mauro Pimentel)

A brazil rendőrség arra kérte az ügyészséget, hogy hamis tanúzás miatt emeljen vádat Ryan Lochte és Jimmy Feigen amerikai úszók ellen, akik azt állították, hogy fegyverrel rabolták ki őket a riói olimpián. A feljelentésben nem kérnek börtönbüntetést egyikőjükre sem.

Rendőrségi beszámolók szerint a bizonyítékok alapján a hatszoros olimpiai bajnok Lochte és társa nem mondott igazat.

Lochte már hétfőn hazautazott az Egyesült Államokba, míg Feigen szerdán nem tudott elrepülni, a repülőtérről tartották vissza.

A két úszó azt állította, hogy – Gunnar Bentz-cel és Jack Congerrel együtt – vasárnap egy buliból tartottak vissza az Olimpiai Faluba, amikor rablótámadás áldozatai lettek. Lochte fejéhez fegyvert fogtak, értékeiket elvették.

Ezután a brazil rendőrség kereste a sportolókat, hogy további információkat gyűjtsön az esetről, de sem Lochte, sem Feigen hollétét nem tudták kideríteni. A másik két úszót szerdán nem engedték felszállni az Egyesült Államokba tartó repülőgépre a hatóságok, hogy kihallgassák őket a történtekkel kapcsolatban.

Aztán videófelvételek alapján kiderült, hogy megálltak egy benzinkúton, rongáltak – összetörtek egy tükröt és egy szappantartót -, és összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek