EUR: 309,31 Ft
CHF: 285,45 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Válságos az állapota! Megmérgezhették a wimbledoni junior versenyzőt

tenisz

Mérgezés gyanúja miatt vizsgálatot indított a londoni rendőrség az idei wimbledoni nyílt teniszbajnokság egyik junior versenyzőjének titokzatos rosszulléte miatt csütörtöki brit lapjelentések szerint.

Gabriella Taylor a junior lányok negyeddöntőjében játszott mérkőzése előtt lett rosszul, akkor úgy vélték, hogy talán egy külföldi tornán összeszedett gyomorvírus miatt. A 18 éves brit játékos gond nélkül játszott a negyeddöntőig vezető meccseken, ott viszont feladta a küzdelmet, miután az első játszmát elvesztette az amerikai Kayla Day ellen.

Állapota hamar romlani kezdett, négy napig az intenzív osztályon kellett ápolni. Orvosai megállapították, hogy megbetegedését a leptoszpirózis baktérium egy igen ritka törzse okozta, amely súlyos esetben akár végzetes szervleállást is előidézhet. A baktériumot állatok, köztük patkányok terjesztik, de családja állítása szerint Gabriella Taylor nem fordult meg olyan környezetben, ahol elkaphatta volna. Az All England Lawn Tennis Club szóvivője közölte, hogy a versenyző nem használta éttermi belépőjét, tehát valószínűleg semmit sem fogyasztott ott.

A világranglistán 381. játékos édesanyja a The Daily Telegraph című lapnak elmondta, hogy lánya állapota válságos volt. Milena Taylor megerősítette, hogy a rendőrséghez fordultak a mérgezés gyanúja miatt, a Scotland Yard pedig vizsgálatot indított.

A rendőrség többek között annak jár utána, hogy a lányt célba vehették-e sportfogadással foglalkozó szervezett bűnözői csoportok vagy esetleg a riválisai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.