2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Vámos Erika nem adja fel: tovább küzd a gyerekért

Nem adja fel eposzi hosszúságú küzdelmét a Tv2 műsorvezetőnője, Vámos Erika. A Több mint testőr háziasszonya immár hét éve várja, hogy örökbe fogadhasson egy gyereket, de eddig nem járt sikerrel. Mint mondta, addig sem hajlandó görcsölni, mert az már a mentális egészségét veszélyeztetné.

IMG_7806– Sajnos nagyon egyszerű a helyzet: továbbra is várólistán vagyok az állami nyilvántartásban, és remélem, egy napon majd megcsörren a telefonom. Most úgy érzem, hogy ott vagyok már a finisben, remélem, egy éven belül megvalósul az álmom és végre anya lehetek. Hét éve szeretném már, hogy gyerekem lehessen, nagyjából ez az átlagos várakozási idő titkos örökbefogadás esetén. Ezalatt elvégeztem egy örökbefogadó szülői tanfolyamot, kijöttek hozzám környezettanulmányra, valamint alkalmassági vizsgálatot és teszteket csináltattak velem. Gyorsan fel kellett ismernem, hogy ha ezt a hét évet folyamatosan csak készülődéssel, vásárlással és görcsöléssel tölteném, akkor valószínűleg már nem lennék normális. Ha biztosan tudom, hogy már jön a pici, az első utam a legközelebbi bababoltba vezet, és mindent megveszek neki, amire csak szüksége lehet – mondta Erika.


Az utóbbi egy évben sorra érkeztek a hírek arról, hogy hamarabb teljesülhet Erika vágya, és egy tündéri kislány, Emma anyukája lehet. Kezdetben úgy tűnt, minden zökkenőmentesen halad, miután a kicsi nagymamája levélben kereste meg Vámost, hogy fogadja örökbe az unokáját. A  kislány vér szerinti édesapja is szerette volna, ha a műsorvezetőnő nevelné fel a gyermekét, ám az örökbefogadási folyamat közben egész egyszerűen eltűnt.

– A féléves procedúra során az apukája egyszer csak törölte a közösségi oldalas profilját és telefonszámot változtatott. Nem indokolta meg a döntését, egyszerűen többet nem jelentkezett. Később jutott a tudomásomra, hogy letartóztatták rablásért. Innentől fogva nem is tudom elérni, ha nem ad rá felhatalmazást. Sajnos eddig sem fordított sok gondot a lányára, valószínűleg ezután sem fog. Emma anyukája korábban már lemondott a javamra, de a nyílt örökbefogadás miatt mindkét szülőnek bele kellett volna egyeznie. Nem akarok és nem is tudok már mit tenni, bezárult a kör – mesélte csalódottan Erika.


Kapcsolódó Cikkek

  • Chris Kraus: I love Dick

    Chris Kraus: I love Dick

    Chris, ​a harmincas évei végén járó, független filmekkel foglalkozó nő és egyetemi tanár férje vacsorázni indulnak a férj egyik ismerősével, a titokzatos és karizmatikus Dickkel.

  • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

    Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

    Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.