EUR: 313,25 Ft
CHF: 261,81 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb II.kerület

Várjuk vissza a magyar barlangászokat

Barlangász expedició stáj Adamkó ( Fotó: Sáfár Tibor)

A négy fős expedíció: ifjabb Adamkó Péter, Ambrus Attila, Jager Attila és Tóth Attila a Pál-völgyi barlangtól indult útnak ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szerencsésen lejutott a föld legmélyebb pontjára a Magyar Barlangi Mentőszolgálat tagjaiból álló négyfős csapat, amely a Pál-völgyi-barlangból indult útnak az Inverse Everest túrának, hogy a világon elsőként fotóexpedíciót hajtsanak végre a 2197 méter mély Krubera–Voronya barlangba.

Ambrus Gergelynek, ifjabb Adamkó Péternek, a Pál-völgyi-barlangban dolgozó Tóth Attilának és Jager Attilának sikerült meghódítani a föld legmélyebb pontját, a visszaúton azonban a beáramló nagy mennyiségű víz miatt akadályba ütköztek és átmenetileg 1400 méter mélyen ragadtak.


– A barlang 17 kilométer hosszú, de sok-sok aknából áll. Itt van a világ egyik legnagyobb aknája, amely majdnem egy kilométer hosszú lefelé. Tehát nagy kihívás minden barlangkutató számára. Ezt a barlangot nehezebb leküzdeni, mint az Everestre feljutni. Sokkal kevesebben is jutnak le az aljára, mint ahányan a Mount Everest tetejére – tájékoztatott Adamkó Péter barlangász, akinek a fia is lent van a barlangban.

Szerencsére a fiúk erre is felkészültek, hiszen még indulásuk előtt elmesélték a Lokál Extrának, hogy a biztonság kedvéért visznek magukkal jó magyar szalonnát és csokoládét, hogy legyen energia, amikor ki kell tartani. Drukkolunk az Inverse Everest-expedíciónak és várjuk vissza a magyar barlangászokat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.