2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb I.kerület XI.kerület

Vége a nyárnak, vége a hídpartinak!

Iskolakezdésre visszaadták a forgalomnak az előző tanév végén a forgalomból kivont Szabadság hidat.

A nyári szünetben két és fél hónapig lezárt hidat az itt élők több alkalommal is birtokba vették: pikniket, aszfaltrajzversenyt, táncbemutatót és jazzkoncertet is tartottak rajta. A nyárral azonban a buliszezonnak is vége, immár teljes vonalán jár a hídon a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos és újra közlekednek az autók is.


Június 16-án kezdődött meg 55 dél-budai villamosmegálló akadálymentesítése és korszerűsítése, augusztus 28-ig 35 dél-budai peront építettek át. A Szabadság hídra azért nem lehetett két és fél hónapig kocsival felhajtani, mert a budai hídfőnél a hídra kanyarodó vágányokat is átépítették, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vágányszakasszal együtt. Az itt élő fiatalok leleményességének köszönhetően azonban a Szabadság hídon a lezárás alatt is nagy volt a forgalom, legalábbis gyalogosan. A nyár folyamán piknikezés, aszfaltrajzverseny, táncbemutató és búcsúzóul jazzkoncert helyszíne is volt a Szent Gellért teret a Vámház körúttal összekötő híd.

– Nekem nagyon tetszett! Egész Budapest, a város hangulata, az itt élő emberek, és persze az is, ahogy találkozóhellyé vált a forgalomtól elzárt híd. A Duna felett piknikezni, beszélgetni nagyon klassz, a záróbulira a barátnőmet is elvittem, ő is nagyon jól érezte magát – mesélte kérdésünkre Isabel Marks, akinek magyar a nagymamája és az édesapja, ezért tanult meg magyarul és dolgozott itt másfél évet. Az Isabelhez látogatóba érkező Tine hozzátette, soha nem volt még Magyarországon, a Szabadság hídi koncerten látta először Pestet és Budát, és nagyon bejött neki az egész hangulata.


A nyárnak vége, a hídon újraindult a gépjárműforgalom, és ezzel a hídpartiknak is befellegzett, most ismét a villamossal és autóval közlekedők örülhetnek, hogy szabad a pálya.

Fotó: Csudai Sándor

Újra jár a villamos a Szabadság-hídon (Fotó: Csudai Sándor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.