EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Vegyes úszás

Felemás hajnalra ébredtünk szerdán: Hosszú Katinka harmadik arany- és Kenderesi Tamás bronzérmét tombolva ünnepeltük, míg a veterán Cseh László hetedik helyezése és Gyurta Dániel kiesése csalódást okozott.

A 200 mell címvédője, Gyurta Dániel a legjobb 16 közé sem jutott be. A tavalyi vb harmadik helyezése már intő jel volt, de azt csak kisiklásnak véltük. Edzője, a sokáig betegeskedő Széles Sándor szerint a felkészülés irányítását átvették kollégái, így nem tudta befolyásolni a munkát. Továbbra is jó a viszonya Danival, és nem zárja ki, hogy együtt készüljenek a 2017-es budapesti vb-re. Cseh László 200 pillangós hetedik helyébe egy kicsit mi is belehaltunk. Oly sokat dolgozott a sikerért, ám a szám királya, az amerikai vízi erőmű, Michael Phelps 1:53,36 perces idővel győzött. Borzasztó a tudat, hogy Laci néhány héttel ezelőtt Londonban az Eb-n aranyat érő idejével (1:52,91) olimpiai bajnok lehetett volna.

Örömünkben is könnyezhettünk, hiszen a most már húsz olimpiai aranyat nyert Phelpset az előfutamok során kétszer is legyőző ifjú pécsi reménység, Kenderesi Tamás első ötkarikás döntőjében bronzérmes lett.

– Sajnálom, hogy nem Laci nyert, szerettem volna, ha valóra váltja álmát, remélem, 100 pillangón ő lesz az első – nyilatkozta sportemberhez méltóan a 19 éves úszó.

Hosszú Katinka ugyanakkor újfent bebizonyította, hogy ő a vegyes királynője. A világcsúcs a 200-as távon ugyan elmaradt, de kit érdekel, az újabb bajnoki cím kárpótolja. Katinka Sydney óta az első női versenyző, aki három egyéni aranyérmet nyert, 2000-ben a holland Inge de Bruijnnek sikerült ez a bravúr.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4. Gyurta Dániel úszó a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában tartott edzésen 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4.
Gyurta Dániel úszó a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában tartott edzésen 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Gyurta Dániel a férfi 200 méteres mellúszás előfutama után a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. Gyurta Dániel a 17. időt érte el, így nem jutott be az elődöntőbe. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.
Gyurta Dániel a férfi 200 méteres mellúszás előfutama után a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. Gyurta Dániel a 17. időt érte el, így nem jutott be az elődöntőbe.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A harmadik helyezett Kenderesi Tamás (j) és a hetedik helyen végzett Cseh László a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A harmadik helyezett Kenderesi Tamás (j) és a hetedik helyen végzett Cseh László a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.