EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,05 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Aktuális

Vigyázz, kész, rajt! Elindult az idei Magyar Borok Útja Rallye

Pénteken reggel 7 óra 30 perckor a Kincsem Parkból elrajtolt a Magyar Borok Útja Rallye első autója, melyet további 99 járgány követett, köztük a Lokál csapatával. A mezőnyt dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el.

A 700 kilométeres túra résztvevői idén a Balatoni borrégiót fedezik fel, így a megújulás jegyében a nagy borászok mellett a kis pincészeteket is meglátogatják a versenyzők. A tervek szerint a rallye a Somlói borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai borvidékeket, valamint a Balatonfüred-Csopak környékét is bejárja. A túra egyik kiemelt célja, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait, borászatait.

A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A pénteki programban a tervezett tíz pincészet látogatása mellett különböző feladatokat is meg kell oldaniuk a verseny résztvevőknek. Ilyen például a lopózás, dugódobálás, de egy borászati teszt keretében a szakmában való jártasságot is bizonyítaniuk kell az indulóknak.

Magyar Borok Útja Rallye
A Magyar Borok Útja Rallye rajtja előtt szigorú ellenőrzésen estek át a sofőrök. A szükséges iratokon bemutatásán túl alkoholtesztet is végeztek a sofőrökkel, hiszen akik vezetnek, azoknak szigorúan tilos az alkoholfogyasztás mindaddig, míg be nem futnak az aktuális nap záróállomására. A versenyben részt vevő 100 autó várhatóan vasárnap, a déli órákban Balatonfüreden fejezi be a tervezett távot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb szocialista érintett metróügyben

    Újabb szocialista érintett metróügyben

    Sajtóértesülések szerint a 4-es metró körüli beruházásokat felügyelő korábbi tenderbizottság szocialista tagja, Tüttő Kata lehetett az, akin keresztül Demszky Gábor és a főváros korábbi SZDSZ-MSZP vezetése nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőségére – írja a 888.

  • Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    Migránsbarát politikusokat képez a CEU

    A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi.