EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Aktuális

Vigyázz, kész, rajt! Elindult az idei Magyar Borok Útja Rallye

Pénteken reggel 7 óra 30 perckor a Kincsem Parkból elrajtolt a Magyar Borok Útja Rallye első autója, melyet további 99 járgány követett, köztük a Lokál csapatával. A mezőnyt dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el.

A 700 kilométeres túra résztvevői idén a Balatoni borrégiót fedezik fel, így a megújulás jegyében a nagy borászok mellett a kis pincészeteket is meglátogatják a versenyzők. A tervek szerint a rallye a Somlói borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai borvidékeket, valamint a Balatonfüred-Csopak környékét is bejárja. A túra egyik kiemelt célja, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait, borászatait.


A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A pénteki programban a tervezett tíz pincészet látogatása mellett különböző feladatokat is meg kell oldaniuk a verseny résztvevőknek. Ilyen például a lopózás, dugódobálás, de egy borászati teszt keretében a szakmában való jártasságot is bizonyítaniuk kell az indulóknak.

Magyar Borok Útja Rallye
A Magyar Borok Útja Rallye rajtja előtt szigorú ellenőrzésen estek át a sofőrök. A szükséges iratokon bemutatásán túl alkoholtesztet is végeztek a sofőrökkel, hiszen akik vezetnek, azoknak szigorúan tilos az alkoholfogyasztás mindaddig, míg be nem futnak az aktuális nap záróállomására. A versenyben részt vevő 100 autó várhatóan vasárnap, a déli órákban Balatonfüreden fejezi be a tervezett távot.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Égimeszelő

  A nap képe: Égimeszelő

  Az indiai Jagdeep Singh soha nem gondolta, hogy magassága miatt egyszer ekkora hírnévre fog szert tenni. A helyi rendőrség járőre egészen pontosan 2 méter és 28 centiméter magas, ezzel az eredménnyel pedig elnyerte a világ legmagasabb rendőre címet.

 • Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Douglas Peter Kelly azért fordult a rendőrséghez, mert úgy érezte, dílere átverte. A férfi azt állította, hogy nem kristálymethet kapott a pénzéért, hanem speedet, amitől rosszul is lett.

 • Életet mentettek a színházi díszletezők

  Életet mentettek a színházi díszletezők

  Megmentették egy erősen ittas férfi életét a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház díszítői, akik Nyíregyházáról tartottak buszukkal a főváros felé, hogy a társulat Illatszertár című darabjának mai bemutatóját készítsék elő a Városmajori Szabadtéri Színpadon – tudta meg a Lokál.

 • Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Charlie és Mészöly is díszpolgár lett

  Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerésben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.