EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVIII.kerület

Visszaáll a rend a reptéren

Augusztus 18-ig tartott a pályazár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáján, ami miatt a rákoshegyieket a szokottnál nagyobb dózisú zajterhelés érte az utóbbi hetekben. A műszeres leszállítóberendezés cseréje alatt a futópálya felületét is rendbe tették.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Közvetlen közelről figyelhették a rákoshegyiek a leszállásokat (fotó: Sáfár Tibor)

Sokan panaszkodtak a szomszédos XVII. kerületben, hogy a fejük felett száz méterrel szállnak le a gépek az utóbbi hetekben. A rákoshegyieket a zaj mellett a légörvény is bosszantotta, ami cserepeket sodort le.

(fotó:BUD)

A pályazár idején kijavították a betonfelületet (fotó:BUD)

Az érintett futópályát pont a rákoshegyiek érintettsége miatt csak minimális mértékben lehet használni, ám a pályazár miatt kénytelenek voltak igénybe venni ezt a területet is a forgalom lebonyolításához. A 2. futópályán általában csupán a forgalom egy-két százaléka zajlik, az 1. pálya felújítása miatt az elmúlt hetekben a repülők Rákoshegy felett szálltak le, ami azt jelentette, hogy pár percenként zúgtak el a gépek nem sokkal a házak felett. A Budapest Airport tájékoztatása szerint augusztus 18-tól, lapunk megjelenésének napjától visszaállt a régi rend.

A pályazárra a műszeres leszállítóberendezés cseréje miatt volt szükség. Ezt kihasználva a futópálya betonfelületét tizenötmillió forintos projekt keretében tették újra tükörsimává, kijavítva a télen keletkezett apró repedéseket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.