2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb XVIII.kerület

Visszaáll a rend a reptéren

Augusztus 18-ig tartott a pályazár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályáján, ami miatt a rákoshegyieket a szokottnál nagyobb dózisú zajterhelés érte az utóbbi hetekben. A műszeres leszállítóberendezés cseréje alatt a futópálya felületét is rendbe tették.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Közvetlen közelről figyelhették a rákoshegyiek a leszállásokat (fotó: Sáfár Tibor)

Sokan panaszkodtak a szomszédos XVII. kerületben, hogy a fejük felett száz méterrel szállnak le a gépek az utóbbi hetekben. A rákoshegyieket a zaj mellett a légörvény is bosszantotta, ami cserepeket sodort le.


(fotó:BUD)

A pályazár idején kijavították a betonfelületet (fotó:BUD)

Az érintett futópályát pont a rákoshegyiek érintettsége miatt csak minimális mértékben lehet használni, ám a pályazár miatt kénytelenek voltak igénybe venni ezt a területet is a forgalom lebonyolításához. A 2. futópályán általában csupán a forgalom egy-két százaléka zajlik, az 1. pálya felújítása miatt az elmúlt hetekben a repülők Rákoshegy felett szálltak le, ami azt jelentette, hogy pár percenként zúgtak el a gépek nem sokkal a házak felett. A Budapest Airport tájékoztatása szerint augusztus 18-tól, lapunk megjelenésének napjától visszaállt a régi rend.

A pályazárra a műszeres leszállítóberendezés cseréje miatt volt szükség. Ezt kihasználva a futópálya betonfelületét tizenötmillió forintos projekt keretében tették újra tükörsimává, kijavítva a télen keletkezett apró repedéseket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek