EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 23., vasárnap
Lenke

Belföld

Volner: Nekem senki sem szólt

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul Volner János, a Jobbik képviselője, miután bűncselekmény hiányában az ügyészség elutasította a megfigyelési ügyben tett feljelentést. Mint ismert, a nős jobbikost lefotózták, amikor egy fiatal nővel a bokrok közé hajtott.

A Lokál írta meg elsőként, hogy bűncselekmény hiányában elutasította a Gödöllői Járási Ügyészség a Volner János megfigyelési ügyében benyújtott feljelentést. Volner János most a Népszabadságnak arról beszélt, hogy még nem kapott semmilyen hivatalos tájékoztatást erről, majd hozzátette, hogy kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, vizsgálják meg, hogy valaki nem szerelte-e fel a kocsijára nyomkövetőt vagy lehallgatót.

Mint ismert: a Jobbik nős frakcióvezetője hölgyismerősével bujkált egy Pécel környéki bozótosban. Az erről készült fotók a Riposton jelentek meg. Volner ezután bevallotta: hosszabb ideje áll „magánéleti kapcsolatban” a nővel. A hírek szerint felesége válna. Ezt követően pedig egy magánszemély feljelentést tett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt, az ügyészség azonban megállapította, hogy semmilyen bűncselekmény nem történt.

Az Origo arról írt, hogy Volner János korábban azzal került be a hírekbe, hogy cégei fantommá váltak. Eredetileg az ATV hozta nyilvánosságra, hogy Volner egyik cégét az „iregszemcsei cégtemető” néven emlegetett, kiterjedt bűnügy egyik – időközben elítélt – szereplője vette meg. A cégtemetőben több száz, tartozással terhelt cég „tűnt el”. Köztük a Volner által alapított kft. is, amely a Szekszárdi Törvényszék szerint 12,3 millió forint adótartozással vált köddé.
Volner egyébként szinte mindent (családi ház, üdülő, szőlős, legelő, szántó stb.) a felesége nevére íratott. Ha ezt azért tette, hogy vagyonát megmentse, akkor valószínűleg hibázott, az Origo által megkérdezett jogász szerint, ahogy a vagyon, úgy az adósság is közös a házastársak között.

Budapest, 2015. október 8. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 8-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2015. október 8.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 8-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Kapcsolódó Cikkek

  • A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

    A T-Sysytems együttműködik a főpolgármester által kezdeményezett vizsgálatban

    A T-Systems Magyarország maximálisan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegy értékesítési projektje ügyében indított vizsgálatban, minden információt megad ehhez, és a cégen belül sem fognak elmaradni a szükséges lépések – ígérte Kaszás Zoltán, a társaság vezérigazgatója szombaton a Facebookon megjelent nyilatkozatában, ahol egyben bocsánatot kért a kialakult helyzet miatt.

  • BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

    BKK-jegyértékesítés: Tarlós István vizsgálatot rendelt el

    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását – közölte a cég vezérigazgatója szombat este.