EUR: 310,20 Ft
CHF: 289,19 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

Volner: Nekem senki sem szólt

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul Volner János, a Jobbik képviselője, miután bűncselekmény hiányában az ügyészség elutasította a megfigyelési ügyben tett feljelentést. Mint ismert, a nős jobbikost lefotózták, amikor egy fiatal nővel a bokrok közé hajtott.

A Lokál írta meg elsőként, hogy bűncselekmény hiányában elutasította a Gödöllői Járási Ügyészség a Volner János megfigyelési ügyében benyújtott feljelentést. Volner János most a Népszabadságnak arról beszélt, hogy még nem kapott semmilyen hivatalos tájékoztatást erről, majd hozzátette, hogy kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, vizsgálják meg, hogy valaki nem szerelte-e fel a kocsijára nyomkövetőt vagy lehallgatót.

Mint ismert: a Jobbik nős frakcióvezetője hölgyismerősével bujkált egy Pécel környéki bozótosban. Az erről készült fotók a Riposton jelentek meg. Volner ezután bevallotta: hosszabb ideje áll „magánéleti kapcsolatban” a nővel. A hírek szerint felesége válna. Ezt követően pedig egy magánszemély feljelentést tett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt, az ügyészség azonban megállapította, hogy semmilyen bűncselekmény nem történt.

Az Origo arról írt, hogy Volner János korábban azzal került be a hírekbe, hogy cégei fantommá váltak. Eredetileg az ATV hozta nyilvánosságra, hogy Volner egyik cégét az „iregszemcsei cégtemető” néven emlegetett, kiterjedt bűnügy egyik – időközben elítélt – szereplője vette meg. A cégtemetőben több száz, tartozással terhelt cég „tűnt el”. Köztük a Volner által alapított kft. is, amely a Szekszárdi Törvényszék szerint 12,3 millió forint adótartozással vált köddé.
Volner egyébként szinte mindent (családi ház, üdülő, szőlős, legelő, szántó stb.) a felesége nevére íratott. Ha ezt azért tette, hogy vagyonát megmentse, akkor valószínűleg hibázott, az Origo által megkérdezett jogász szerint, ahogy a vagyon, úgy az adósság is közös a házastársak között.

Budapest, 2015. október 8. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 8-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Budapest, 2015. október 8.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 8-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Kapcsolódó Cikkek

  • Csökkent a költségvetés hiánya 2016-ban

    Csökkent a költségvetés hiánya 2016-ban

    Az államháztartás központi alrendszerének hiánya 848,3 milliárd forint volt tavaly, ami 388,9 milliárd forinttal kisebb az egy évvel korábbinál – erősítette meg részletes jelentésében az előzetes adatokat hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

  • Gyász! Elhunyt Mohayné Katanics Mária

    Gyász! Elhunyt Mohayné Katanics Mária

    Életének 88. évében hétfőn elhunyt Mohayné Katanics Mária Liszt Ferenc-díjas karnagy, a magyar kórusélet emblematikus alakja, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA)tiszteletbeli elnöke – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.