EUR: 310,21 Ft
CHF: 288,76 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Program

Zana József újra színpadon: a Musical-Pódium műsorban vállalt fellépést!

Újra színpadra áll Zana József, aki a Fészek Művészklub patinás előterében mesélt arról, miért döntött úgy, hogy elfogadja a Musical-Pódium felkérését.

Musical_Podium_2016_1

Zana József, és a produkció többi fellépője (Fotó: Telegdy István)

Mint azt Zana József elmondta, immár 55 évet töltött színpadon, és ez volt az egyik apropója annak, hogy elvállalta a felkérést.

– A másik hogy rengeteg megkeresést kaptam az elmúlt években, miszerint hol lehet engem látni, melyik színházban szerepelek, s erre bizony nem igen tudtam választ adni, mivel évek óta nem kaptam megkeresést egyetlen egy színháztól, egyetlen produkciótól sem. Krisz László rendező azonban még tavasszal megkeresett, és egy 56-os musical szerepre kért fel. Sajnos azonban a musical elakadt valahol a rengetegbe, de megkaptam a Jolly Joker kérdést, hogy miért is nem szerepelek én a színpadon? Azt válaszoltam a rendezőnek,  “mert nem kértek fel”.Erre ő azon nyomban lecsapott rám, és még mielőtt észbe kaptam volna, letett az asztalomra egy teljes műsorszinopszist, s az annyira jó volt, amelyre nem tudtam nemet mondani, hát így történt.

Mint azt a népszerű színész elmondta, a Musical-Pódium lényegében egy énekes, táncos összeállítás, amelyben a nagy amerikai, európai, és részéről magyar zeneszerzők
örökzöld dalai csendülnek majd fel.

– Jómagam pedig olyan olyan dalokkal készülök, amelyeket egész biztosan nem lehet manapság színpadon hallani és látni. Több dalt is biztosan előadok, de a kuriózumot nem lövöm le, ha nem haragszik, had legyen csak meglepetés a kedves közönségnek!

A műsor nyilvános főpróbája november 26-án, a premier pedig november 27-én lesz a Fészek Művészklubban, de van egy előadás lekötve december 30-ára is.   Zana József elmondta, a műsorban csupa tehetséges énekes és táncos látható és hallható majd. – Igazán nagyszerű tudású művészek, rosszakkal meg amúgy sem lépnék színpadra, azért még is csak a legnagyobb énekesekkel és színészekkel volt szerencsém együtt játszani az elmúlt több mint öt évtized alatt.

Zana_Jozsef_es_Kriszt_Laszlo_rendezo_Musical_Podium_2016

Zana József, és a darab rendezője, Kriszt László

A színész azt is elárulta, hogy a műsorban fellép a Cole Porter singers, lesz a Gershwin Show-ból egy részlet.

– De színpadra áll majd egy csodálatos hangú énekesnő Heiter Ágnes és egy fantasztikus tenorista Pálinkás László aki a Mario Lanza életéről készülőben lévő zenés játékból ad majd elő több részletet, de a többiek – Kovács Dórina, Kövér Erika, Florosz Zoi, Onix Lan, G. Z. Farkas Sándor énekesek valamint Szeghalmi Endre és Serbán Andrea virtuóz tangó páros és a Kéri Dance Formáció – is fantasztikusan tehetséges előadók.

És hogyan tovább, azaz milyen tervei vannak Zana Józsefnek?

– Hát nézze, ebbe a korba már nagyon nagy tervei nem lehetnek az embernek, pedig “jó lenne százhúsz évig élni”. Először legyünk túl az ezen az énekes-táncos műsoron, aztán majd meglátjuk. Minden esetre gondolkodunk a rendező barátommal egy önálló esten, ami jövő év tavasszal lenne esedékes, de ahogyan a közmondás fogalmaz, “ember  tervez, Isten végez”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.