EUR: 308,21 Ft
CHF: 287,08 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Egyéb V.kerület VIII.kerület

Zöldebb lesz a Múzeumkert

Botellón a Múzeumkertben
"Ismét felmarkolunk egy üveg bort és találkozunk a város egy különleges pontján, hogy koccintsunk, beszélgessünk és élvezzük a nyarat!"
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Július óta nem parkolhatnak autók a Múzeumkertben, és több olyan intézkedés lesz a közeljövőben, aminek következtében megnövekszik a zöldfelület a Nemzeti Múzeum környezetében. Az intézmény pályázatot is kiírt a Múzeumkert rehabilitációjára, az alapkoncepció szerint a XIX. századi épített környezetbe simuló, ahhoz illeszkedő tervekre van szükség.

A rekonstrukció tartalmilag legfontosabb feladata a növényzet megújítása, ezenkívül a Múzeumkert pihenő, rekreációs jellegét meg kell őrizni, illetve sokszínűbbé kell tenni. A Kertészház a főépülettel harmonizáló klasszicista megjelenésével éppúgy megőrzendő érték, mint a szobrok, amelyek meghatározzák a hely különleges hangulatát. Szeptember végig születik döntés a Pollack Mihály térre néző rádió-irodaépület és -üzemépület lebontásához szükséges intézkedésekről is. Ez utóbbiak ugyancsak a zöldfelületek bővülését jelentik majd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek