2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

16 év után keresi magyar apját Bori

Kétéves kora óta nem hallott magyar édesapjáról Iváncsik Borbála Samantha, az a 18 esztendős nigériai lány, akit a sors most Magyarországra sodort. A fiatal lány elhatározta, hogy megkeresi rég nem látott édesapját.

ivancsik gyozo es borbalaBorbála a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán tanul, és szeretne magyar állampolgárságot szerezni, hogy csökkenthessen a tandíján. Bár édesapja és a neve is magyar, Iváncsik Borbála Samantha egyetlen szót sem beszél a nyelvünkön, és eddigi életében is csak azért érdeklődött irántunk, mert viccesnek találta országunk angol nevét, hiszen angolul a hungry (éhes) nagyon hasonlít a Hungaryre.


– A szüleim 1996-ban ismerkedtek meg Nigériában, ahol édesapám építőmérnökként dolgozott. Én 1998-ban születtem, és kétéves koromig a családunk boldogan élt Vandekyában. Azután 2000-ben apám hazautazott Magyarországra, és többé nem hallottunk róla – mesélte a Lokálnak Borbála. – Kisgyerekként még kerestem őt, de aztán megtanultuk nélküle élni az életünket.

Afiatal lány legközelebb akkor találkozott Magyarország nevével, amikor tavaly alapítványi támogatással lehetősége nyílt rá, hogy Debrecenben tanulhasson.


– Nigériai viszonylatban még így is nagyon költségesek a tanulmányaim, ezért eszembe jutott, hátha segítséget kérhetnék apámtól, hogy megszerezhessem a magyar állampolgárságot. Persze ő maga is érdekel, szeretnék beszélni vele, de nem tudom, hogy ő hogy van ezzel. Viszont a segítsége tényleg jól jönne. Éppen ezért kérem őt, jelentkezzen, keressen meg! Nem akarom felforgatni az új életét – szögezte le Borbála.

ivancsik borbala samantha

A fiatal lány kereste a hatvanas éveiben járó édesapját az interneten, de nem akadt a nyomára. Az reméli, talán a nyilvánosság segíthet. – Arra kérem aput, ha ezt a cikket ő maga vagy egy olyan ember olvassa, aki ismeri őt, jelentkezzen. Nagyon szeretném megtalálni!

Várjuk a jelentkezést!

Ha valaki tud valamit Borbála édesapjáról, kérjük, írja meg nekünk a szerkesztoseg@lokal.hu e-mail-címre.

ivancsik borbala samantha2

Kapcsolódó Cikkek